AMORAL.MLL.FI.

31 Mayıs 2008 Cumartesi

Böyle yobazlık görülmedi

Böyle yobazlık görülmedi


hurriyet.com.tr

Böyle yobazlık görülmedi
Kuran öğrenmediği gerekçesiyle 7 yaşındaki çocuğu başaşağı tavandaki pervaneye asarak ölümüne neden oldu.

İngiliz BBC televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, Pakistan'da bir medrese hocası, Kuran'ı öğrenmediği gerekçesiyle 7 yaşındaki öğrencisini, tavandaki pervaneden başaşağı astı.

Zavalı çocuk indirildikten hemen sonra öğretmenin odasında can verdi. Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, olayla ilgili soruşturma başlatırken, medrese hocası Maulvi Ziauddin tutuklandı.

Medresedeki öğrenciler, hoca Maulvi Ziauddin'in 7 yaşındaki Atıf'ı geçen çarşamba günü pervanaye başaşağı asarak bir süre öyle bıraktığını söyledi. Bir tarım işçisinin oğlu olan Atıf medresede 20 Kuran öğrencisiyle birlikte ders alıyordu. Atıf kuzeniyle birlikte aynı medreseye gidiyordu. Kuzeni, talihsiz çocuğu çarşamba akşamı ve ertesi günün sabahı göremeyince ailesine haber verdi. Kısa süre sonra Atıf'ın cansız bedeni medrese hocası Maulvi Ziauddin'in odasında bulundu ama hoca ortalıkta görünmüyordu.

Pakistan polisi acımasız hocayı perşembe akşamı başka bir köyde gözaltına alarak tutukladı. Şimdi Pakistan Başkanı Yusuf Rıza Gilani olayla ilgili soruşturma başlattı.

İnsan hakları örgütleri Pakistan'da çocukların sık sık şiddete maruz kaldıklarını belirtiyor.


http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9062869.asp?gid=229&sz=9285

Hiç yorum yok: