AMORAL.MLL.FI.

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Annesini önce bıçakladı sonra boğarak öldürdü

Annesini önce bıçakladı sonra boğarak öldürdü

28 Mayıs 2008

Hüseyin TÜCCAR-Göksel BAŞARAN - BURSA,(DHA)

Annesini önce bıçakladı sonra boğarak öldürdü
Bursa'da, Facebook sitesinde "Annemi Nasıl Öldürebilirim" grubunu oluşturup, (a) bıçakla. (b) boğarak (c) tabancayla (d) zehirleyerek seçeneklerini sunan 17 yaşındaki M.F., önceki akşam tartıştığı annesi Asiye F.'yi (46), sitede sunduğu 'a' seçeneği ile bıçakladı.

ANNESİNİ ÖNCE BIÇAKLADI, SONRA BOĞDU

Son dönemde yaşanan evlat vahşetleri

M.F. acılar içersinde kendisine yalvaran annesini bu kez 'b' şıkkı olan boğmayı gerçekleştirerek öldürdü. Cesetini banyoya sürükleyen M.F. evde bulunan satırla annesini on parçaya bölüp, parçalarını çöp poşetine koyarak inşaat halindeki evlerinin ikinci katına çıkarttı. Kanları 5 litre kokulu deterjan ile temizleyen, eve sprey sıkan M.F. cinayetini arkadaşlarına anlatınca yakalandı. Polis, M.F.'nin annesini öldürürken çektiği görüntüleri sitede oluşturulan grupla paylaşıp paylaşmadığını araştırıyor.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/anne_banner.gifBursa'da Merkez Osmangazi ülçesi Hamitler Mahallesi Nergiz Sokak'ta oturan Asiye ve Halil F. iki yıl önce 'Şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşandılar. Tır Şöförlüğünü yapan Halil F. Belçika'ya yerleşirken, Kızları Selda (25) ile Narin F. (20) ODTÜ'de İnşaat Mühendisliği ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde okuyan, oğlu M.F. ise liseden ayrılan Asiye F. ise Bursa'daki yaşamına devam etti.

ACILAR İÇERSİNDE YALVARAN ANNESİNE ACIMADI

Tekstil fabrikasında çalışan talihsiz kadın, Uludağ Yolu'ndaki Saklı Bahçe adlı çay bahçesinde çalışan oğlunun, kendisine zarar vermesinden korktuğunu, akrabalarına, komşularına ve çalışma arkadaşlarıyla paylaştı.

İddiaya göre geçtiğimiz pazartesi gecesi iş çıkışı eve giden M.F., henüz belirlenemeyen nedenden dolayı tartıştığı annesini, mutfakta karnından bıçakladı. Kanlar içersinde yere yatan annesinin acılar içersinde kıvranırken kendisine yalvardığını gören M.F., bu kez annesinin boğazını sıkarak öldürdü. Ceseti daha sonra banyoya sürükleyen M.F., kurban bayramında kestikleri kurbanın etini parçalamak için satın aldıkları satır ile annesinin, kafasını, kollarını, bacaklarını ve vucudunu on parçaya böldü. Etleri daha sonra çöp torbasına koyan M.F. bunların inşaat halinde olan evlerinin ikinci katına çıkarttı. Kan gölüne dönüşen evlerini satın aldığı 5 litre parfümlü deterjan ile yakayan, kokunun giderilmesi için eve sprey sıkan M.F. gece uyudu, sabah ise işine gitti.

ARKADAŞLARINA ANLATTI

İş çıkışı her akşam olduğu gibi mahallelerinde bulunan internet kafeye giden M.F., burada arkadaşlarına, "Ben annemi öldürdüm. Cesetin poşetlere koydum. Ama çok ağır. Bana yardım edin poşetleri boş bir araziye atalım" dedi. Olaydan şüphelenen arkadaşları internet kafeden çıkıp Emek Polis Merkezi'ne giderek, duyduklarını anlattılar. Daha sonra internet kafeye giden polis ekipleri M.F.'yi gözaltına aldılar. Ardından eve giren polis, Asiye F.'nin parçalanan cesetini çöp poşetlerinde buldu. Asiye F.'nin kafasının bulunduğu poşette bıçak dik halde görülürken, talihsiz kadının özellikle yüzük parmağının kesildiği gözlendi. Parmakta olduğu sanılan yüzük ise daha sonra banyoda bulundu. Evde parmak izi alan polis, cesetin parçalarını koydukları tabut içersinde sedye ile çıkarttılar.

ANNEM BENİ DAYIMA ŞİKAYET ETTİ ÇILDIRDIM

Emek Polis Merkezi'nde cinayeti anlatan M.F., "Babamdan ayrılan annem ile geçinemiyorduk. Benden sürekli yakınıyordu. Olay gecesi evde banyo yapıyordum. Ziyaretimize gelen dayıma, 'Bu çocuk beni çıldırtıyor. Artık ona dayanamıyorum. Bir gün ya o beni öldürecek veya ben onu' dedi. Bu sözler çok zoruma gitti. Dayım ayrıldıktan sonra anneme 'ne yapmak istiyorsun?' dedim. Tartıştık. Mutfaktan aldığı bıçakla bana, 'Seni öldürürüm' dedi. Bende bıçağı alıp kendisini öldürdüm. Sonra boğdum. Cesetlerini ise parçalara ayırdım" dedi.

ANNEMİ NASIL ÖLDÜRÜBELİRİM SİTESİ KURDU

Satanist olduğu öne sürülen M.F.'nin iş çıkışı zamanının büyük bölümünü arkadaşlarıyla geçirdiği internet kafede, Facebook sitesinde "Annemi Nasıl Öldürebilirim" grubunu oluşturduğu, gruba katılanlara ise, (a) bıçakla. (b) boğarak (c) tabancayla (d) zehirleyerek seçenekleri sunduğu ortaya çıktı. Arkadaşlarınında doğruladığı bu iddia üzerine polis, grup arkadaşlarını belirlemek, yaptıkları yazışmaları tesbit etmek için internet kafede bulunan tüm bilgisayarlara el konuldu.

ANNESİNİN ÖLDÜRÜLMESİNİ SİTEYE TAŞIDIĞI İDDİASI

Bu arada M.F.'nin işlediği cinayetten sonra annesini öldürmesini, cesetini parçalamasını cep telefonu ile görüntüleyip, bu sitedeki grubunda arkadaşlarıyla paylaştırıldığı öne sürüldü.Bu iddiada bilgisayarların incemlenmesinden sonra netlik kazanacak.

VİLLE VALO HAYRANI

Saçlarını kırmızıya boyayan, tırnaklarına siyah ve kırmızı oşeler süren M.F.'nin, Finlandiyalı Rock Müzik çalan HIM grubunun solisti Ville Valo"nun hayranı olduğu belirlendi. M.F.'nin giydiği siyah renk tişörtüne, kendisine örnek aldığı, yaşam tarzına uyduğu grubun solisti olan Ville Valo'nun fotoğrafını ve ismini bastırdığı gözlendi.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9039890.asp?gid=229&sz=81977

Damat gerdekte yanıldı, gelin bakire çıktı!

Damat gerdekte yanıldı, gelin bakire çıktı!
Ağzından vurulduktan sonra kurşunu yutan gelin konuştu!

Damat, evlendiği günün gecesinde "kız bozuk çıktı" diye hem karısı, hem kendisini vurdu. Ancak kurşunu yutmasına rağmen durumu iyi olan gelin "Hafızım ve bakireyim. İstediğiniz yere muayene ettirin" dedi...

Olay, önceki gün Konya'nın Meram ilçesinde meydana geldi. Önce her şey çok güzel gidiyordu. İki genç de muradına ermişti... En mutlu günlerini yaşıyorlardı... Ta ki gerdek odasına girene kadar!..

KIZ BOZUK ÇIKTI

Organize sanayi bölgesinde bir fabrikada işçi olarak çalışan damat N.Ç. ve eşi B.Ç. arasında gece tartışma çıktı. Damat gelinin bakire olmadığı kanısına kapılmıştı. Babasına ait tabancayla önce karısını ağzından vurdu...

Sonra da aynaya rujla "Anne seni seviyorum, baba seni seviyorum, kız bozuk çıktı" yazdıktan sonra silahı kendi alnına dayadı ve ateş etti...

HAFIZIM VE BAKİREYİM

Çene kemiğinin kırılmasına ve olay anında kurşunu yutmasına rağmen durumu iyiye giden B.Ç.'nin, olay gecesi eşiyle birlikte olduklarını, ancak kendisinin bakire olmadığını düşündüğünü söyleyerek, "Ben hafızım. Bakireyim. İstediğiniz doktora muayene ettirin" dediği öne sürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

ANADOLU'DA ÖRNEKLERİ ÇOK

Buna benzer durumlar ülkemizde zaman zaman yaşanıyor. Gelinler "kız çıkmadı" denilerek, anne babalarının evlerine geri gönderiliyor, bazen de öldürülüyor. Ama çoğu olayda da muayene sonrası o gelinlerin bakire olduğu saptanıyor. Yaşanan tüm bu dehşetin sebebiyse, cinsellik konusundaki bilgisizlik...


28 Mayıs 2008

http://www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=26803

Bu cinayette bir çapanoğlu var

Bu cinayette bir çapanoğlu var

28/05/2008

Annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki’nin katil zanlısı, kızı Başak Aydıntuğ, cinayeti başkasının işlediğini iddia etti, komşuları 'Miras yüzünden' dedi

ANKARA - Annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki’nin katil zanlısı, kızı Başak Aydıntuğ’un yargılamasına başlandı. 21 yaşındaki tutuklu sanık, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada annesini ‘bir başkasının öldürdüğünü’ savundu. Heyecandan ayakta duramayınca oturarak ifade veren Aydıntuğ, ‘o kişi’yi ve cinayet gecesini şöyle anlattı: “Lise 2. sınıftayken depresyondaydım. Lustral (antidepresan) kullanıyordum. O dönemlerde koşu için Anıttepe’ye gidiyordum. Orada adını bilmediğim biriyle karşılaştım. Bana, ’Adım önemli değil’ diyordu. Beni, içinde bulunduğum ruhsal durumdan kurtarmak için geldiğini söylüyor ve telkinlerde bulunuyordu.”

Kan görünce dayanamamış
Olay gecesi kendisine “Sürtük, Arnavut o...” diyen annesine çok sinirlendiğini, ancak karşılık vermediğini, hatta bunun için ‘kendi kendini kutladığını’ anlatan Aydıntuğ, kitaplarını almak üzere aşağı indiğini, sonrasını hatırlamadığını, bir anda kendini merdiven başında bulduğunu, koşarken gördüğü o şahsı da annesinin başında gördüğünü, bir süre boğuştuklarını söyledi. Aydıntuğ’un anlatımına göre ‘o şahıs’ kendisine ‘Rahatlamak için ne istiyorsan yap’ dedi ve intihar etmesi için bıçağı verdi. Aydıntuğ, bıçağı boynuna batırdı, ancak kan görünce yapamadı.
Tanıklardan komşuları Ali Kaya Köymen, Aydıntuğ’un annesine, “Seni öldüreceğim. Sonra da deli raporuyla mirasını alacağım” dediğini anlattı. Tanık Asiye Lafçı da Tiryaki’nin evine temizliğe gittiğini belirterek, Başak’ın, annesinin boğazını sıktığına şahit olduğunu söyledi. Duruşmada gönüllü olarak ifade veren baba Semih Aydıntuğ ise ölen eski eşinin agresif bir kişi olduğunu, kızına hakaretler ettiğini savundu. Kızının geçmişte psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen baba ve kızın, duruşmada birbirlerine tebessüm ettikleri görüldü.
Duruşma Aydıntuğ’un akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti kararıyla ertelendi. (Radikal)


http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&VersionID=&Date=28.05.2008&ArticleID=880123


Diyaneti aldı bir sessizlik

Diyaneti aldı bir sessizlik

28/05/2008

Resmi internet sitesinde flörtün zina, kadının yabancı bir erkekle yalnız kalmasının günah, başkası için koku sürmenin ise edepsizlik olduğunu savunan Diyanet'ten açıklama yok

DİYANET'İN ZİNA YAKLAŞIMI İÇİN TIKLAYIN

ANKARA - Kurumun resmi internet sitesinde flörtün zina, kadının yabancı bir erkekle yalnız kalmasının günah, başkası için koku sürmenin ise edepsizlik olduğunu savunan Diyanet İşleri Başkanlığı sessizliğe büründü. Radikal, dün manşetten duyurduğu haberde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde Kuran’da zina ve fuhuşun büyük günahlar arasında sayıldığını hatırlatarak flörtün de ‘zina’ olduğunu savunduğu belirtilmişti. Bir kadının yabancı bir erkekle baş başa kalmasının ‘tahrik edici’ olduğu ve zinaya yol açabileceği uyarısında bulunan Diyanet, Hz. Peygamber’in kadınların kendi evleri dışında, başkalarına hissettirecek derecede koku sürmelerini hoş karşılamadığını, bunu ‘edep dışı bir davranış’ olarak değerlendirdiğini kaydetmişti. Haberin yayınlanmasından sonra haber siteleri Radikal’den alıntı yaparak okuyucularına duyurdu. Diyanet’in açıklama yapmaması dikkat çekti. (Radikal)


http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&VersionID=&Date=28.05.2008&ArticleID=880122


ABD'de beş kişilik Türk ailesi ölü bulundu

ABD'de beş kişilik Türk ailesi ölü bulundu

28/05/2008

California eyaletinde yaşayan Uçar ailesinden beş kişinin üç hafta önce öldüğü belirlendi. Aile reisi Manas Uçar'da kurşun yarası var

SAN CLEMENTE - ABD’nin California eyaletinde bir Türk ailesinden 5 kişi evlerinde ölü bulundu.

Şerif Sözcüsü Erin Giudice, cesetleri çürümüş halde bulunan kişilerin Manas Uçar (58), karısı Margrit Uçar (49), ikiz kızları Grace ve Margo (21) ile Margrit’in annesi Fransuhi Kesisoğlu (72) olduğunu açıkladı. Manas ve Margrit Uçar’ın Türkiye’den ABD’ye göçtüğü, Kesisoğlu’nun da resmi oturma izni olduğu kaydedildi.

Komşularının ve akrabalarının merak etmesi sonucu, şerif yardımcılarının son iki haftada Uçar ailesinin evini iki defa ziyaret ettiği, ancak tatilde oldukları görünümü veren kapalı kapılar ve çekilmiş perdeler nedeniyle şüphe uyandıran bir durumun görülmediği belirtildi. Akrabalarından iki kişinin pazar günü camı kırarak eve girdikleri ve aile üyelerinin çürümüş cesetlerini buldukları kaydedildi. Polis, aile üyelerinin iki ya da üç hafta önce öldüğünü tahmin ediyor.

Yetkililerin pazar günü bulunan cesetleri ancak salı günü teşhis edebildikleri, ancak pazartesi günü başlayan otopsi işlemlerinin henüz sürdüğü ifade edildi. Manas ve Margrit Uçar’ın cesetlerinin yanında 2 silah bulunduğu, silahlardan birinin Margrit’in üstüne kayıtlı olduğu, ayrıca Manas Uçar’da kurşun yarası bulunduğu belirtildi.

Şerif sözcüsü, olayın intihar ya da cinayet olabileceğini söyledi. Manas Uçar’ın 1970’li yıllarda ABD’ye makine mühendisliği ile ilgili master ve doktora yapmak üzere geldiği, doktorasını tamamlamasının ardından üniversitede görev aldığı, daha sonra iş hayatına geçtiği belirtiliyor. Yine Türkiye’den gelen 1987 yılında ABD vatandaşı olan eşi Margrit’in de bir mücevher mağazasının bulunduğu kaydediliyor. Ailenin kızları Margo ve Grace Uçar’ın ise California Üniversitesi Fen Fakültesi’nde biyoloji bölümünde eğitim gördükleri belirtildi. (aa)


http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=880130&Date=28.05.2008&CategoryID=77

Annemi nasıl öldüreyim anketi

Annemi nasıl öldüreyim anketi
Annemi nasıl öldüreyim anketi
28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:18
Bursa'da 17 yaşındaki genç gözünü kırpmadan annesini kesti. Vahşi cinayeti internette planlayıp, bir de anket düzenlemiş.
Bursa'da, 17 yaşında bir genç, sürekli tartıştığı annesini bıçaklayıp öldürdükten sonra 6 parçaya ayırarak poşetlere doldurdu. Gencin annesini nasıl öldüreceği konusunda 10 gün boyunda internette anket yaptığı iddia edildi.

FRİTÖZDE TOST YAPTI ANNESİYLE TARTIŞTI

Edinilen bilgiye göre, bir fabrikada işçi olarak çalışan annesi ile birlikte yaşayan 17 yaşındaki M. F. annesiyle fritözde tost yap

Talihsiz anne Asiye F,
(kahverengi kazaklı) oğluna
düzenlediği bir doğum günü
partisinde. Anne katili genç
fotoğrafı tahrip ederek kendi
yüzünü tanınmaz hale
getirmiş.
tığı için tartışmaya başladı. Daha önce de annesiyle sık sık tartıştığı söylenen genç, annesine ağır hakaretlerde bulununca anne Asiye F. (46), durumu ağabeyine anlattı. Bunun üzerine dayısı M. F'yi annesine saygılı olması konusunda uyardı.

BANYODA 6'YA AYIRDI

Olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra M. F., dün gece geç saatlerde annesiyle yine tartışmaya başladı. Oturma odasında yaşanan tartışma sırasında anne Asiye F., mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile oğlunu tehdit ettiği sırada, annesinin elinden bıçağı alan M. F., annesini karnından bıçakladı. Üst üste bıçak darbeleriyle annesini öldüren genç, banyoya sürüklediği cesedi, 6 parçaya bölerek boşetlere koydu.

ARKADAŞLARINDAN POŞETLERİN TAŞINMASI İÇİN YARDIM İSTEDİ

Poşetleri evin inşaat halindeki ikinci katına çıkartan genç, ertesi sabah işe gittiğinde çalışma arkadaşlarına annesini öldürüp parçaladığını anlattı. Poşetlerin taşınması için yardım isteyen genci, arkadaşları polise ihbar etti.

Bunun üzerine eve gelen güvenlik güçleri, korkunç ci

Talihsiz anne (sağdan ikinci) mutlu
günlerde çekilmiş bir fotoğrafta...
nayetle karşılaştı. M. F., çalıştığı internet cafede gözaltına alınarak çocuk şubesine götürüldü.

ANNEMİ NASIL ÖLDÜREYİM ANKETİ

Bu arada M. F.'nin, yaklaşık 10 gün kendi internet sayfasında "Annemi nasıl öldüreyim" diye anket yaptığı iddia edildi.

Öte yandan, M. F'nin, annesi ve ablalarıyla yemek yerken çekildikleri aile fotoğrafında kendi yüzünü, karmaşık şekiller çizerek tanınmaz hale getirdiği görüldü.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=142758

Vahşet! 'Annemi nasıl öldüreyim' diye internette anket yaptı, seçtiği yöntemle öldürdü

Vahşet! 'Annemi nasıl öldüreyim' diye internette anket yaptı, seçtiği yöntemle öldürdü

Bursa'da, 17 yaşında bir genç, sürekli tartıştığı annesini bıçaklayıp öldürdükten sonra 6 parçaya ayırarak poşetlere doldurdu. Gencin annesini nasıl öldüreceği konusunda 10 gün boyunda internette anket yaptığı iddia edildi.


Olay, merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi Nergiz sokak üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, bir fabrikada işçi olarak çalışan annesi ile birlikte yaşayan 17 yaşındaki M. F. annesiyle fritözde tost yaptığı için tartışmaya başladı. Daha önce de annesiyle sık sık tartıştığı söylenen genç, annesine ağır hakaretlerde bulununca anne Asiye F. (46), durumu ağabeyine anlattı. Bunun üzerine dayısı M. F'yi annesine saygılı olması konusunda uyardı.


Olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra M. F., dün gece geç saatlerde annesiyle yine tartışmaya başladı. Oturma odasında yaşanan tartışma sırasında anne Asiye F., mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile oğlunu tehdit ettiği sırada, annesinin elinden bıçağı alan M. F., annesini karnından bıçakladı. Üst üste bıçak darbeleriyle annesini öldüren, banyoya sürüklediği cesedi, 6 parçaya bölerek boşetlere koydu.

Poşetleri evin inşaat halindeki ikinci katına çıkartan genç, ertesi sabah işe gittiğinde çalışma arkadaşlarına annesini öldürüp parçaladığını anlattı. Poşetlerin taşınması için yardım isteyen genci, arkadaşları polise ihbar etti. Bunun üzerine eve gelen güvenlik güçleri, korkunç cinayetle karşılaştı. M. F., çalıştığı internet cafede gözaltına alınarak çocuk şubesine götürüldü. Cinayetin işlendiği evde ise gözyaşları sel oldu. Öldürülen Asiye F.'nin sinir kriz geçiren kız kardeşi, komşuları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Asiye F.'nin ODTÜ'de İnşaat Mühendisliği ve İktisat bölümlerinde okuyan kızları S. (25) ve N.'nin (20) cinayetten henüz haberdar olmadığı belirtildi. Asiye F.'nin iki yıl önce boşandığı eşi Halil F.'nin ise Belçika'da yaşadığı öğrenildi.

Bu arada, F. ailesinin komşularının, uzun ve ojeli tırnakları olduğunu söylediği M. F.'nin, karmaşık bir ruh ve kişilik yapısına sahip olduğu, satanistler gibi sapık grupların etkisinde kalmış olabileceği dile getirildi.

Bu arada M. F.'nin, yaklaşık 10 gün kendi internet sayfasında "Annemi nasıl öldüreyim" diye anket yaptığı iddia edildi. Öte yandan, M. F'nin, annesi ve ablalarıyla yemek yerken çekildikleri aile fotoğrafında kendi yüzünü, karmaşık şekiller çizerek tanınmaz hale getirdiği görüldü.

28 Mayıs 2008, Çarşamba


http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=695062

‘Bir daha asla yerimden kalkmam’

‘Bir daha asla yerimden kalkmam’
KLM uçağında ‘namahrem’ gerekçesiyle yeri değiştirilen Lex van Drooge, VATAN’a konuştu

Emre ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ


KLM uçağında yanında oturduğu türbanlı bir Türk kadının ‘namahrem’ olduğunu söylemesi üzerine yeri değiştirilen Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge, VATAN’a konuştu...

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’ye ait İstanbul-Amsterdam seferini yapan uçaktaki türbanlı bir Türk kadının ’namahrem’ olduğunu söyleyerek yanında oturan Hollandalı erkek yolcuyu yerinden kaldırtması krize neden olmuştu. Yerinden kaldırılan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge, uçakta yaşananları VATAN’a anlattı:

Yüzüme sıkıntıyla baktı

“Türkiye’ye Amsterdam Belediyesi’nin meclis üyesi olarak 4 kişilik bir heyetle resmi temaslarda bulunmak üzere gelmiştik. İstanbul’da 3 gün kaldık. Dönüş için de KLM’ye ait İstanbul-Amsterdam uçağından biletimizi aldık. Üç koltuklu bir sırada en sağda koridora yakın oturuyordum. Pencere kenarında Müslüman olan sakallı bir bey vardı. Aramızdaki koltuk boştu ve biz kendisiyle sohbet etmeye başladık. O sırada türbanlı bir kadın geldi ve ikimizin arasındaki koltuğa oturdu. Biz bir süre daha o beyle sohbet etmeye devam ettik. Ancak türbanlı kadın bana bakarak sıkıntılı bir yüz ifadesi takındı. Ben de daha fazla rahatsız etmemek için konuşmayı kesip önüme döndüm.”

Sakallı adamı da kaldırttı

“Yanımdaki kadın uçağın kalkmasına birkaç dakika kala yerinden kalktı ve pilot kabininin önünde duran uçak personelinin yanına gitti. Kısa süre sonra tekrar gelip yanıma oturdu. Hemen ardından gelen uçak görevlisi benden yerimden kalkmamı rica etti. Nedenini öğrenmeye çalıştığımda net cevap alamadım. Yanımdaki kadın İngilizce olarak yüzüme bakmadan bunun namahrem olduğunu ve Müslüman bir kadının bir erkeğin bu kadar yakınında oturamayacağını anlattı. Kendisine nedenini sorduğumda bana tek kelime cevap bile vermedi. Kadına ’Demek ki türbanlı kadınların yanında oturmamam gerekiyormuş’ diyerek yerimden kalktım. Benim için bu yeni bir bilgiydi. Daha sonra aynı kadın yanındaki diğer erkeği de yerinden kaldırdı. O adam da hiçbir tepki vermeden kendisine gösterilen yere oturdu. Uçak tamamen doluydu ve bana yer bulabilmek için zorlandılar.”

‘Lütfen siz kalkın’ derim

“Şirket kabin görevlileri hakkında soruşturma başlattı. Ve bu uygulamanın kabul edilemeyeceği söylediler. Dava açmak bence akıllıca olmaz. Ayrıca bu davranış mahkeme kararıyla da o kadına öğretilemez. Kendisinin bunu sosyal hayatta öğrenmiş olması lazım. Aynı olay tekrar başıma gelse kesinlikle yerimden kalkmam. Benden bu istekte bulunan kadına şunu söylerim: Lütfen siz kalkın ve geleneğinize göre namahrem olmayan bir yere oturun.”

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Bir_daha_ayni_sey_olursa_asla_yerimden_kalkmam_180865_1&tarih=28.05.2008&Newsid=180865&Categoryid=1

Manyak âşık, kilisede gelinle damadı öldürdü

Manyak âşık, kilisede gelinle damadı öldürdü

ABD’nin Arkansas eyaletinde düğün katliamı yaşandı. Aniden kiliseye giren Patrick Paul Duvall (29) isimli adam, gelin ve damadı öldürdü. Gelin Melissa Smith’i iki gözünün arasından, damat Mike Beavers’ı ise ağzından ve boynundan vuran Duvall daha sonra kaçtı. 50 davetli şok geçirirken, öfkeli kalabalık kamyonet çalarak kaçan Duvall’ın peşinden giderek kıskıvrak yakaladı.

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=119414,5



DIŞ HABERLER

28.05.2008

Sanki dağ başı!

Sanki dağ başı!

ŞEHİR eşkıyaları Sarıyer’den sonra Zeytinburnu’nda da gündüz ortasında bir kadına tecavüz etti. Zeytinburnu Kozlu Mezarlığıínda üç gün önce devriye gezen güvenlik görevlileri elleri ve ayakları bağlı bir kadın buldu. Yarı çıplak halde ve yüzü kan içindeki kadın ambulansla Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olay sonrası şoka giren ve o günden bugüne kadar konuşamayan genç kadının sadece isminin boynundaki kolyeden Zeynep olduğu belirlenebildi. Polis olaydan sonra kaçan tecavüzcüleri yakalamak için çok yönlü soruşturma başlattı. Öte yandan genç kadının tecavüzcülerle boğuştuğu ve tırnak aralarında bulunan doku örneklerinin de kriminal şubeye gönderildiği öğrenildi. Sarıyer’de de önceki gün işe gitmek üzere durakta bekleyen genç kadın kaçırılmış ve Belgrad ormanında iki kişi tarafından tecavüz edilmişti.

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=119349,3



Ercan ÖZTÜRK / İSTANBUL

28.05.2008