AMORAL.MLL.FI.

9 Eylül 2008 Salı

Çokeşlilik kolaylaşıyor

Çokeşlilik kolaylaşıyor

Hurriyet Gazetesi 9 Eylül 2008

Erkeklerin ilk eşlerine danışmadan birden fazla evlilik yapmasına olanak tanıyan yasa tasarısı İran'da meclisin gündemine geldi.

Kadınların eşlerinden izin alamadan çalışamadığı ve yurtdışına çıkamadığı İran’da meclisin gündemine gelen son tasarı tepkilere yol açtı. Erkeklerin ilk eşlerine danışmadan birden fazla evlilik yapmasına olanak tanıyan tasarı İranlı kadınları ve kadın hakları savunucularını ayağa kaldırdı.

Gelen tepkiler üzerine Meclis Başkanı, tekrar tartışılmak üzere yasayı hazırlayan komiteye geri gönderdi. Bu durum kadın hakları savunucularını biraz rahatlatsa da yasa tasarısının yeniden gündeme geleceği biliniyor. Ancak birçok kadın, tasarının değişiklik yapılmadan kabul edilmesi durumunda, meclise karşı büyük bir sosyal hareket başlatmayı düşünüyor.

BAZI DİN ADAMLARI DA KADINLARA HAK VERDİ

Ülkede bazı din adamları da ilk eşin izni olmadan yeni evlilikler yapmanın, Kuran’ın adalet anlayışına sığmayacağını savunarak, tasarıya tepki gösterdi. İran’da çok eşlilik Arap ülkelerinin aksine çok yaygın değil. İranlı erkeklerin halen birden fazla evlilik yapabilmek için ilk eşlerinin iznini almaları gerekiyor.

Parkta sevgilisiyle oturan genç kadın öldürüldü

Milliyet Gazetesi 13.44 | 8.9.2008



Parkta sevgilisiyle oturan genç kadın öldürüldü

Doğukan ALTINAY/BURSA, (DHA)

BURSA’da dün gece parkta oturan kuaför Nurdan Yücesal (22) ile işyeri komşusu televizyon tamircisi Sefer Efe (25), kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tüfekle vuruldu. Saldırgan kaçarken, olay yerinde yaşamını yitiren Nurdan Yücesal’ı otomobiline alıp hastaneye getiren yaralı genç tedavi altına alındı. Yücesal’ın evli, Efe’nin ise bekar olduğunu belirten jandarma, cinayetin namus meselesi yüzünden işlenmiş olabileceğini belirtti.

Merkez Yıldırım İlçesi Karagöz Mahallesi’nde televizyon tamirciliği yapan Sefer Efe, bitişiğinde kuaför dükkanı işleten Nurdan Yücesal ile birlikte dün akşam işyerlerini kapattıktan sonra 16 E 1105 plakalı otomobiliyle Doğa Park’a gitti. Saat 21.00 sıralarında bankta oturan Yücesal ve Efe’nin yanına gelen kişi veya kişiler, tüfekle genç kadının başına, Efe’nin ise karnına ateş etti. Ağır yaralanan Yücesal olay yerinde yaşamını yitirirken, yere yığılan Sefer Efe yaralı halde Yücesal’ı otomobiline koyup, yakında bulunan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gitti. Yüzü parçalanan genç kadın kurtarılamazken, ameliyata alınan Efe’nin hayati tehlikeyi atlatamadığı açıklandı.

Öldürülen Nurdan Yücesal’ın evli, yaralanan Sefer Efe’nin bekar olduğunu belirten jandarma, cinayetin namus meselesi yüzünden işlenmiş olma ihtimalini araştırıyor.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Nurdan Yücesal’ı öldürüp, Sefer Efe’yi yaralayan kişi veya kişilerin kimliği araştırılıyor.

İftarda eski eşi ve çocuklarını öldürdü

İftarda eski eşi ve çocuklarını öldürdü

Erol TAŞKAN / SABAH
09.09.2008
Çorum'un Alaca ilçesindeki bir kahvehanede garsonluk yapan Sinan Karslı (36) 3 yıl önce ekonomik sorunlar nedeniyle eşi Havva Arslan'dan (25) boşandı. Çocuklar Furkan (8) ve Yağmur (4), babalarının yanında kaldı. Sinan Karslı, barışmak için yakınlarını araya soktu ancak eşini ikna edemedi. Önceki gün Karslı, "Gel birlikte iftar yapalım. Hem çocukları da görürsün" diyerek eski eşini evine davet etti. Ancak yemekte tartışma çıkınca, ruhsatsız silahıyla eski eşini ve 2 çocuğunu kafalarına birer kurşun sıkarak öldürüp intihar etti.