AMORAL.MLL.FI.

28 Nisan 2008 Pazartesi

‘Bir daha asla evlenmem’

‘Bir daha asla evlenmem’

ŞENOL ÇALABAKAN Frankfurt

Yemen’de kendisinden 22 yaş büyük kocasını boşayan 8 yaşındaki Nucud Ali yaşadıklarını bir Alman gazetesine anlattı



Yemen’de zorla evlendirildiği kocasına karşı açtığı boşanma davasını kazanarak, küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının dramını dünya kamuoyuna duyuran 8 yaşındaki Nucud Ali, “Bir daha asla evlenmeyeceğim” dedi.
Nujood Ali, zoraki evliliği ve boşanmasının hikâyesini Alman Welt am Sonntag gazetesine anlattı. İşsiz babasının kendisini 1100 euro karşılığında Faez Ali Temur’a (30) sattığını söyleyen Nucud Ali, “Şubatta evlendirilir evlendirilmez kocamın yanına gönderildim. Bana zorla sahip oldu. Yanıma geldiği geceler ondan nefret ediyordum. Kaçmaya çalıştığımda beni yakalayıp dövüyordu” diye konuştu.

Evden kaçıp mahkemeye gitti

Kocasının bir gün sarf ettiği “Boşanmak istiyorsan, mahkemeye git” sözleri Nucud için bir dönüm noktası oldu. İki ay sonra evden kaçan küçük kız, bir taksi şoförünün de yardımıyla başkent Sana’daki adliye sarayını buldu. Burada kendisini boşayacak avukat Şata Nasır karşısına çıktı.
Hikâyenin devamını Nasır anlattı: “Yargıç Abud el Çalık, Nucud’a acıyıp 3 gün evinde ağırladı. Sonunda dayısı, Nucud’u yanına almayı kabul etti. Kocası önce boşanmayı reddetti. Ardından bir hayırsever, kocasına tazminat ödeyip Nucud’u rahat bırakmasını sağladı. Bu arada yargıç da, kocayı ve babasını gözaltına aldırdı. Ancak küçük yaştakilere tecavüzü cezalandıran bir yasa olmadığı için ikisi de kısa sürede serbest kaldı. Nisanda Nucud’un boşanmasına karar verildi.”
8 yaşında dul kalan Nucud, “Özgür olduğum için çok mutluyum. Yeniden okula gitmek istiyorum. Bir daha asla evlenmeyeceğim” dedi. Nucud’un kız kardeşi de anne ve babasından alınıp dayısına verildi.

Milliyet Gazetesi 28.04.2008