AMORAL.MLL.FI.

10 Mart 2008 Pazartesi

Doğulular bütüne Batılı kişiye bakıyor

Doğulular bütüne Batılı kişiye bakıyor

Sabah Gazetesi 10 Mart 2008, Pazartesi

Kanada ve Japonya'da uzmanlar, gönüllülerden, bilgisayarda arkasında kalabalıkla duran kişinin, duygularını tahmin etmesini istedi. Kuzey Amerikalılar cevap verirken sadece o insanın yüzüne bakarken, Japonlar, fonda yer alan diğer kişilerin bakışlarına odaklandı. Araştırmayı yürüten psikoloji profesörü Takahiko Masuda, "Batı kültürü bir karar verirken sadece o kişiye odaklanıyor. Doğulular ise kişiyi çevresiyle ele alıyor" dedi.
Prof. Masuda


Tuba’yı boğduğum yastıkta uyudum

Tuba’yı boğduğum yastıkta uyudum
İSVEÇ’TE, 26 yaşındaki eşi Tuba Mavi’nin katil zanlısı olarak geçtiğimiz hafta tutuklanan kocası Dilaver Özcan, cinayeti itiraf etti. Eşi Tuba’yı, sık sık dövdüğü için suç dosyası hayli kabarık olan Özcan, polise verdiği ifadesinde “Yastık ile boğdum. Hareketsiz kalana kadar da devam ettim. Sonra da o yastıkla biraz kestirdim” dedi. Yeni yılın ertesi günü kaybolan Kahramanmaraşlı Tuba Mavi’nin cansız bedenine 64 gün sonra ormanlık bir alanda ulaşılmıştı. Kocası Dilaver Özcan cinayet, yeğeni Fatih Özcan (22) ise cesedi taşıyarak saklamak suçundan cezaevinde bulunuyordu. Dilaver Özcan, ilk ifadesinde karısını kazayla öldürdüğünü söylemişti.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’ne bağlı Minehöyük Köyü’nde oturan baba Mehmet Mavi ve anne Adalet ise acılı bekleyiş içinde Aile, cenaze işlemleri için kızlarının Adli Tıp’taki cesedinin kendilerine verilmesini bekliyor.

Aksam Gazetesi
10.03.2008