AMORAL.MLL.FI.

15 Haziran 2008 Pazar

Yürekleri sızlatan ceza

Yürekleri sızlatan ceza


Reha ERUS / ROMA

Yürekleri sızlatan ceza
İtalya, 47 yaşındaki Maria Monaco’nun evlilik dışı hamile kaldığı gerekçesiyle 18 yıl ev hapsinde tutulması haberiyle çalkalanıyor. Basın olayı "İtalyan usulü töre" diye yorumladı.

Avusturya’da Natascha Kampusch’un 8 yıl, Elisabeth Fritzl’in de 24 yıl ev hapsinde tutulmasının ardından benzer bir vakanın İtalya’da da yaşandığının ortaya çıkması ülkede büyük şaşkınlık yarattı. Napoli yakınlarındaki bir kasabada evlilik dışı hamile kalan Maria Monaco (47), 18 yıl, ailesi tarafından evde hapsedildi. Pislik ve sefalet içinde yaşamaya mahkûm edilen, akli dengesini kaybeden kadın, bir ihbar üzerine kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Baba belli değil

80 yaşındaki anne Anna Rosa Golino, erkek kardeşi Prisco ve ablası Michelina, kişiyi zorla alıkoymak suçlamasıyla tutuklandılar. Kadının, babası henüz belli olmayan gayri meşru oğlu Marco’nun (17) da aynı binada yaşadığı belirlendi. Marco, "Çok utanıyorum, anneannemden baskı gördüm. Annemi bana göstermiyorlardı" dedi. İtalyan basını, namusu lekelendiği gerekçesiyle alıkonan Maria vakası için "İtalyan usulü töre" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9184406.asp?gid=229&sz=52258