AMORAL.MLL.FI.

3 Eylül 2008 Çarşamba

Kuma almak için eşi ile birlikte başlık parası biriktiriyor

Milliyet Gazetesi 11.02 | 3.9.2008


Kuma almak için eşi ile birlikte başlık parası biriktiriyor

AA

Günümüzün modern kadını, kocalarının bir başka kadınla beraberliğini "boşanma" nedeni olarak kabul ederken, birden fazla evliliği olağan sayan gelenekle yetişmiş kadınlar, kocalarının ikinci evliliğine aracılık bile yapıyor.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan tarım işçiliği yapmak için Çukurova’ya gelen, sağlıksız çadırlarda binbir güçlükle ekmek parası kazanan tarım işçileri, geleneklerinden de kopmuyorlar.


Güç yaşam koşullarına rağmen her çadırda en az 5-6 çocukla yaşayan, çocuk sayısı 10 ve üzerindekilerin çoğunlukta olduğu çadırlardan birinde yaşayan Yarıcı çiftinin kendilerine göre doğal, başkalarına göre ilginç yaşam öyküleri dikkati çekiyor.


Yaklaşık 4 yıl önce evlenen Hasan Yarıcı ile eşi İsmet Yarıcı arasında 13 yaş fark bulunuyor.
Evlendiklerinde kendisinin 14, eşinin ise 27 yaşında olduğunu, şimdi 2 yaşında bir de oğullarının bulunduğunu anlatan Hasan Yarıcı, şunları söyledi: "Ben çocuk sayılacak yaştaydım ama bizim oralarda erkekler de kızlar da
erken evlenir. Benim evliliğim biraz zorunluluk gibi oldu. Çünkü, benim kızkardeşim, eşimin erkek kardeşiyle evlendi, başlık parası vermediler. Biz de berdel yapmak zorunda kaldık. Yani, ben, kızkardeşimle evlenen kişinin kardeşiyle
benden 13 yaş büyük olmasına rağmen evlendim. Berdel olduğu için para da ödemeden aldım."
Berdelin, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ’başlık’ sorununu ortadan kaldırmak için hem kızları hem de oğulları bulunan iki ailenin, karşılıklı olarak birbirlerine kız vermesiyle gerçekleşen bir evlilik türü" olduğunu anlatan Hasan
Yarıcı, şimdi ikinci eşi için 15 bin YTL başlık parası biriktirmesi gerektiğini söyledi.


Hasan Yarıcı, "Gelecek sezon Çukurova’ya geldiğimde yanımda ikinci eşim de olacak. Hep beraber yine omuz omuza vererek burada çalışacağız" diye konuştu.


RAHATSIZLIK DUYMUYOR

Hasan Yarıcı, başlık parası biriktirmede eşinin de kendisine destek olduğunu belirtirken, eşi İsmet Yarıcı ise bu durumdan rahatsızlık duymadığını anlattı. İsmet Yarıcı, "Bizim kadınlarımız erkeklerini kumasından kıskanmaz, ilk
eş her zaman evin ikinci reisi ve söz hakkına sahiptir. Hiçbir kadınımız da eşi üstüne kuma getirdi diye kocasından ayrılmaz" dedi. Kimi erkeklerin ilk eşe kimisinin ikinci eşe resmi nikah kıydığını belirten İsmet Yarıcı, bu konuda da kadınların fazla sorun çıkarmadıklarını belirtti.

2 milyon dolarlık cinayet




2 milyon dolarlık cinayet
BU HABERİN DETAYI


Yüzünü parçaladılar


Arap dünyasının seksi popstarıydı. Ama şöhretinin tadını fazla çıkaramadı. Genç popstarın 2 milyon dolara kiralanan bir katil tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Ölüm emrini veren ise "çok önemli kişi" çıktı.

Seksi şarkıcı Suzan Tamin

Geçen temmuz ayı sonlarında Dubai’de Burç el Remal Apartmanı’ndaki dairesinde bıçaklanmış ve yüzü parçalanmış olarak bulunan Lübnanlı popstar Suzan Tamim’in öldürülmesi olayı, aydınlanıyor.

Devlet Başkanı'nın oğlunun arkadaşı

Tamim’in sevgilisi olduğu öne sürülen emlak kralı Hisham Talaat Mustafa, cinayete azmettirmekten yargılanacak. Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in oğluna yakınlığıyla tanınan Hisham Talaat Mustafa’nın cinayeti işlemesi için eski polis memuru Muhsen el-Sukkari’ye 2 milyon dolar ödediği iddia edildi. Mısırlı savcı Abdel Meguid Mahmud, tutuklanan Mustafa’nın "cinayet emrini vermekle" suçlandığını açıkladı.

Emlak kralı terk edilmenin intikamını almış

1996’da Lübnan’daki popstar yarışmasını kazanarak ünlenen, ancak son zamanlarda ortalıkta görünmeyen 30 yaşındaki Tamim, 28 Temmuz’da Dubai’nin lüks mahallesindeki dairesinde vahşice öldürülmüş olarak bulunmuştu. Mustafa’nın, kendisini terk eden Tamim’den intikam almak için cinayeti planladığı sanılıyor. Tutuklanan katil zanlısı eski polis Sukkari’nin, Kızıldeniz kenarındaki ünlü turizm merkezi Şarm el Şeyh’te Mustafa’nın inşa ettirdiği Four Seasons Oteli’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Hisham Talaat Mustafa



Hüsnü Mübarek’in oğlu ve veliahtı Cemal ile yakın arkadaş olan Mustafa’nın iktidardaki Demokrat Parti’nin sadık destekçisi ve Mısır parlamentosu üst meclisi üyesi olduğu biliniyor. Bu yüzden geçen ay ortaya çıkarılan olay önce örtbas edilmeye çalışıldı, ancak medyaya sızdıktan sonra Mustafa ile ilgili suçlamalar resmen açıklandı.

Haberi sızdıran gazeteye kaptma cezası

Haberi sızdıran gazetelere kapatma cezası verildi. Tüm Ortadoğu’da yankılanan olayın duyulmasından sonra, Mustafa’nın milyarlarca dolar değerindeki Talaat Mustafa Grubu’nun borsadaki hisseleri yüzde 16 değer kaybetti. Medyada yer alan haberlere göre inişli çıkışlı bir hayat yaşayan talihsiz pop star, Mustafa ile 3 yıllık bir ilişki yaşadıktan sonra onu terk ederek önce Londra’ya, sonra da Dubai’ye gitti.


http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9806483.asp?gid=229&sz=89765

Milletvekilinin kızına son bakışı

Milletvekilinin kızına son bakışı

Hurriyet Gazetesi 3 Eylül 2008

Ali ŞEN- Mustafa İNSAN/ MERSİN, (DHA)

Milletvekilinin kızına son bakışı
DYP eski Milletvekili Ahmet Bilyeli'nin ikinci kez evlenme hazırlıkları yapan kızı eski eşi tarafından Mersin'de sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Milletvekili Bilyeli, olay yerine koştu, sağlık görevlilerinin müdehale ettiği kızına son kez baktı. Belma Bilyeli, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Olay, saat 18.30 sıralarında Piri Reis Mahallesi 1106 sokak üzerinde bulunan Özel İdare Lojmanları otoparkında meydana geldi. 19’uncu dönem DYP Mersin Milletvekili Ahmet Bilyeli’nin kızı Belma Bilyeli, yaklaşık 5 yıl önce 1 çocuk sahibi olduğu ilk eşi Yasin Yasemin’den ayrılarak, Mehmet Mehdi Kızıl ile evlendi. Bir çocukları daha olan Kızıl çifti arasında, bir süre önce başlayan şiddetli geçimsizlik boşanmayla sonuçlandı. 5 yıllık eşi Mehmet Mehdi Kızıl’dan da 3 ay önce boşanan Belma Bilyeli, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan Levent Dakka ile kısa süre önce sözlendi. Ayrılığa dayanamayan Mehmet Mehdi Kızıl, 06 AN 066 plakalı BMW marka otomobille, Belma Bilyeli ile sözlüsü Levent Dakka’yı akşam saatlerinde 33 E 2612 plakalı otomobille gezerken takibe aldı. Kızıl’ın kendilerini takip ettiğini anlayan Levent Dakka, otomobille çıkmaz bir sokağa girdi.

Öfkeli koca, otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya başlayan Bilyeli ile Dakka’yı Özel İdare Lojmanları’nın otoparkında kıstırdı./_np/3266/6353266.jpg Kızıl, yanında bulundurduğu tabancayla eski eşi ve sözlüsüne kurşun yağdırdı. Belma Bilyeli olay yerinde, ağır yaralanan Levent Dakka ise kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Cinayet zanlısı Mehmet Mehdi Kızıl olay yerinden otomobiliyle kaçarak, izini kaybettirdi.

KIZININ CANSIZ BEDENİYLE KARŞILAŞTI

Bu arada saldırı haberi üzerine olay yerine giden DYP eski Milletvekili Ahmet Bilyeli, kızının yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştı. Kızının cesedini uzaktan seyreden Bilyeli, gözyaşlarını tutamadı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, zanlı Mehmet Mehdi Kızıl’ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

SUÇ MAKİNASI ÇIKTI

Mersin’de 19’uncu dönem DYP Mersin Milletvekili Ahmet Bilyeli’nin kızı olan eski eşi Belma Bilyeli ile Bilyeli’nin sözlüsü Levent Dakka’yı sokak ortasında kurşun yağdırarak öldüren Mehmet Mehdi Kızıl’ın 15 ayrı suçtan sabıkası ve kaydı olduğu ortaya çıktı.