AMORAL.MLL.FI.

16 Mayıs 2008 Cuma

Bize tecavüz etmedi, kendi isteğimizle birlikte olduk

Bize tecavüz etmedi, kendi isteğimizle birlikte olduk

Hurriyet Gazetesi 16 Mayıs 2008

Özlem YILDIRIM/İSTANBUL

Bize tecavüz etmedi, kendi isteğimizle birlikte olduk
Kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle spor öğretmeni Çetin Karaca’yı öldüren Arif Söğütçü’nün yargılandığı davada, tecavüze uğradığı iddia edilen diğer kız Z.M. (18) de tanık olarak dinlendi.

Daha önce tecavüze uğradığını, bu yüzden intihar girişiminde bulunduğu için belden aşağısı felç kaldığını söyleyen Z.M. tekerlekli sandalyede geldiği duruşmada, "Biz tecavüze uğramadık. Kendi isteğimizle birlikte olduk" dedi.

BAKIRKÖY Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Bahçelievler’de bir spor salonunun hocası ve sahibi olan Çetin Karaca, Ö.S. (17) ve Z.M’ye (18) tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Ancak daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. dava sürerken tecavüze uğradığını öne süren Ö.S’nin babası Arif Söğütçü, tutuksuz yargılanan Çetin Karaca’yı sokak ortasında tabancayla öldürdü. Arif Söğütçü hakkında kasten adam öldürmek suçundan 12 yıl 6 ay ile 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün yapılan duruşmada Z.M. tanık olarak dinlendi. Belden aşağısı felç kaldığı için duruşmaya gelemeyen ve bu yüzden hakkında zorla getirilme kararı verilen Z.M, sivil polis eşliğinde adliyeye getirildi. Annesiyle birlikte duruşma salonuna gelen, çok rahat ve soğukkanlı görünen Z.M, Ö.S’nin "Çetin Karaca bana ve arkadaşım Z.M’ye 4 yıl boyunca tecavüz etti" iddiasını yalanladı.

Z.M, "Ben tecavüze uğramadım. Kendi isteğimle birlikte oldum. Zaten şikayetçi olmadım. Ö. de kendi rızasıyla Çetin Karaca ile birlikte oldu. Bu ilişkilerin tamamı Ö.’nün kendi rızasıyla yaklaşık 2-3 yıl sürdü" dedi. Z.M. savcılıkta verdiği ifadesinde ise, "Bu durum benim psikolojimi bozdu. Evimin balkonundan atladım, ancak ölmedim felç oldum" demişti.