AMORAL.MLL.FI.

29 Şubat 2008 Cuma

Türk-Yunan aşkı kanlı bitti

Türk-Yunan aşkı kanlı bitti




Türk-Yunan aşkı kanlı bitti
Bir parkta cesedi bulunan 25 yaşındaki Yunanlı genç Frixos’un, sevdiği Türk kızı Nazlı’nın ailesi tarafından öldürtüldüğü anlaşıldı. Nazlı’nın kuzeni ve arkadaşı Alman savcılara cinayeti itiraf etti

Almanya’da son birkaç yıldır giderek artan namus cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Steglitz kentinde yaşayan 17 yaşındaki Türk kızı Nazlı A. ile aşk yaşayan 25 yaşındaki Yunan genç Frixos G.’nin öldürülmesinin arkasından genç kızın ailesi çıktı. Frixos’un dokuz kurşun sıkılmış cesedi 4 Ocak 2007’de bir parkta bulunmuştu. Cinayeti inceleyen polis, Türk ailenin, Nazlı’nın Yunan gençle dört yıldır devam eden ilişkisine karşı çıktığı ve genç kızı bir başkasıyla evlendirmek istediğini tespit etti. Cinayetten iki gün sonrası için planlanan Nazlı’nın nişan töreninin iptal edilmesi de şüpheleri artırdı.

Polisin gözaltına aldığı Nazlı’nın kuzeni 21 yaşındaki Okan Y. ve yakın arkadaşı 24 yaşındaki Murat A. dün yapılan duruşmada cinayeti itiraf etti. Savcılık iki gencin “aile kararı üzerine cinayeti işlediğini” öne sürerken, Okan savunmasında bunun bir namus cinayeti olmadığını savundu. Okan, Frixos’un “Senin kafanı keserim” diyerek üzerine saldırdığını, bunun üzerine kendisini savunmak için ateş ettiğini öne sürdü. Ancak savcılık olay yerinde yapılan incelemelerin ve kurbana çok sayıda kurşun sıkılmasının bunun planlı bir cinayet olduğuna işaret ettiğini savundu. Davayla ilgili karar gelecek duruşmalarda alınacak.


29 Şubat 2008 Hürriyet