AMORAL.MLL.FI.

29 Mayıs 2008 Perşembe

Dayak yiyorum diye evi terk edince öldürüldü i

Dayak yiyorum diye evi terk edince öldürüldü

AA

Ümraniye’de, bir kişi, şiddet gördüğü için
evi terk eden eşini tabancayla vurarak öldürdü.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ağrı’da yaşayan 2 çocuk annesi Derya
N. (25), bir süre önce eşi Cihangir N.’den (25) "dayak yediği"
gerekçesiyle evden ayrılarak, Ümraniye Ihlamurdere Mahallesi’nde yaşayan
ailesinin yanına gitti. İstanbul’a gelen Cihangir N. de ikna ettiği
eşini yanına alarak aynı mahallede yaşayan akrabalarının gecekondusuna
götürdü.
Taraflar arasında burada başlayan tartışma sırasında Cihangir N,
tabancayla ateş açarak Derya N’yi olay yerinde öldürdü. Derya
N’nin cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Ümraniye Eğitim
ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olaydan sonra kaçan Cihangir N’nin yakalanması amacıyla başlatılan
çalışmalar sürüyor.


09.10 | 29.5.2008

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=760530&Date=29.05.2008&ver=94

Liselilerin anne cinayetlerinde ortak payda satanizm!

Liselilerin anne cinayetlerinde ortak payda satanizm!

DHAM.F., S.S. ve Y.B., annelerini öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine gönderildi. Ancak açık isimleri yazılamıyor, çünkü üçü de henüz 18 yaşının altında. Biri Bursa'da önceki gün, diğerleri ise 24 Ağustos 2006'da Ereğli'de ve 23 Mayıs 2008'de Zonguldak'ta işlenen üç cinayet... Cinayetler arasındaki tek benzerlik ise faillerin yaşları değil. Üç "katil evlat"ın yaşam biçimleri ve hayata bakışları da özellikle "satanizm" noktasında kesişiyor. İşte iki yıl içinde işlenen 3 cinayet ve failleri arasındaki dikkat çekici benzerlikler.

SATANİZM ŞÜPHESİ


Bursalı M.F.'nin tamanına yakını siyah olan kıyafetleri, boyalı saç ve tırnakları ile yaşam şekli yetkililerde satanizm şüphesi uyandırdı. M.F.'nin bir internet sitesinde "annemi nasıl öldürebilirim" başlıklı anket düzenlemesi de bu şüpheleri güçlendirdi. Öyleki polis ekipleri, annesini öldüren M.F.'nin cinayeti kaydedip, bir satanist sitesinde yayınlamış olabileceği ihtimalini araştırmaya başladı.

Ereğli polisi, de anne cinayetinin ardından S.S.'nin bilgisayarını, elbiselerini ve özel eşyalarını polis merkezine götürerek detaylı bir inceleme başlatmıştı. S.S.'nin yaşam biçimi, eşyaları ve tüm kıyafetlerinin siyah olması nedeniyle polis ekipleri soruşturmayı "satanizm" ihtimali üzerinde yoğunlaştırmıştı.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Y.B.'nin de bir yıl önce annesi tarafından, internette satanist sitelerine girdiği, kedi kesme ayini görüntülerini izlediği gerekçesiyle polislere ihbar edildiği, takip edilmesinin istendiği belirlendi.

SOĞUKKANLILIK


Sorgusunda oldukça soğukkanlı olduğu belirtilen M.F., cinayeti sakin bir biçimde ve tüm ayrıntılarıyla anlattı. Sorguda bulunan polisler, M.F.'nin herhangi bir pişmanlık yada üzüntü hali içinde olmadığını aktardı. S.S.'nin de sorgusunda oldukça soğukkanlı olduğu ifade edilmiş, hatta sorguda bizzat bulunan bir başkomiser, "Kız çocukları duygusal olur. Ama, S.S. bir damla bile gözyaşı dökmedi. Beni hayretler içinde bırakan bir soğukkanlılıkla cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı" demişti.

Sevgilisiyle annesini öldüren liseli Y.B.'nin de polislere ifade verirken oldukça soğukkanlı olduğu, annesini bıçaklayarak öldürmesini sakin ve detaylı bir biçimde anlattığı öğrenildi.

PARÇALANMIŞ AİLELER


Anne katili olan üç gencin de parçalanmış ailelerin çocukları olması da diğer bir dikkat çekici benzerlik. M.F.'nin TIR şoförü olan babası, annesi Asiye F. ve aileyi terk ederek yurtdışında yaşamaya başlamış. Ablaları da üniversitede olan M.F., anne Asiye F. ile birlikte Bursa'da yaşıyordu.

Belediyeden emekli Emine Özdamar da, eşinden ayrılırken kızının velayetini üzerine almış, S.S. ile birlikte yaşıyordu.

Y.B.'nin de iki evlilik yapan Gülün Güneş'in ilk eşinden olduğu öğrenilmişti. İkinci eşini bir yıl önce kaybeden Gülün Güneş ve Y.B. de birlikte yaşıyordu.

ALKOL VE ARKADAŞ

Annesini öldürdükten sonra cesedi parçalara ayıran M.F.'nin cinayetin ardından bira içtiği öğrenildi. M.F.'nin daha sonra da evden ayrılarak okul arkadaşıyla buluşup konuştuğu belirlendi. 16 yaşında anne katili olan S.S. ise, cinayetin ardından arkadaşlarını, annesini öldürdüğü eve çağırmış ve parti düzenlemişti. S.S. ve arkadaşları ihbar üzerine eve gelen polisler tarafından bira içip eğlenirken yakalanmıştı. Diğer zanlılardan farklı olarak Y.B., cinayetin ardından annesinin cesedini hemen yakarak şehir dışına kaçmak istedi. Ancak cesedi yakarken yaralanan Y.B. ve sevgilisi tedavi için gittikleri hastenede yakayı ele verdi.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=760600&Date=29.05.2008&ver=76

EN ÇEVRECİ TÜRK 1


EN ÇEVRECİ TÜRK

Türkiye genelinde 19 Mayıs'tan itibaren uygulamaya konulan tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü kanunu kapsamında, sigara izmaritini ve paketini yere atanlara uygulanan 20 YTL para cezası, vatandaşları ilginç çözüm yolları bulmaya sevk etti. Aydın Valiliğinde otopark görevlisi, 30 yıllık sigara tiryakisi Ali Kılınçer, beline bağladığı boş pet şiseyi kül tablası olarak kullanıyor.

EN ÇEVRECİ TÜRK


EN ÇEVRECİ TÜRK

Türkiye genelinde 19 Mayıs'tan itibaren uygulamaya konulan tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü kanunu kapsamında, sigara izmaritini ve paketini yere atanlara uygulanan 20 YTL para cezası, vatandaşları ilginç çözüm yolları bulmaya sevk etti. Aydın Valiliğinde otopark görevlisi, 30 yıllık sigara tiryakisi Ali Kılınçer, beline bağladığı boş pet şiseyi kül tablası olarak kullanıyor.

İran’da kadın kanı artık erkekle eşit

İran’da kadın kanı artık erkekle eşit

İRAN’da, kadınlara da erkekler için verilen miktar kadar “kan parası’’ ödenecek. İran Yargı Erki Sözcüsü Ali Rıza Cemşidi, mecliste gerekli yasal düzenlemenin yapıldığını, Anayasayı Koruyucular Konseyi’nin (AKK) yasayı onaylamasıyla yeni yasanın yürürlüğe gireceğini bildirdi. Bundan sonra trafik kazasında ölen veya yaralanan kadınlar için de erkeklere ödenen miktar kadar “kan parası’’ verileceğini belirten Cemşidi, kadınların da erkeklerle aynı primi ödediğini, yeni uygulamanın daha adil olacağını söyledi. İran’da kaza geçiren kadına, erkek için ödenen kan parasının yarısı veriliyor.

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=119481,5 29.05.200

8