AMORAL.MLL.FI.

24 Nisan 2008 Perşembe

UNIFEM kampanyasini imzalayin!


UNIFEM Goodwill Ambassador Nicole Kidman invites you to Say NO to
Violence against Women

Add your voice

to an ever-growing movement of people who call for global action to end violence against women.
CLICK HERE add your name
211907* people
have already signed up

'Kadınlar dayak yiyor, ses eden yok'


Sano EI naisiin kohdistuvalle väkivallalle - allekirjoita UNIFEMin vetoomuskirja nyt!

http://www.unifem.fi/

'Kadınlar dayak yiyor, ses eden yok'

AA
Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olan ünlü film yıldızı Nicole Kidman, BM Kadınlar İçin Kalkınma Fonu'nun (UNIFEM) kadınlara şiddete dikkat çekmek için düzenlediği toplantıya katıldı. 40 yaşındaki 7 aylık hamile Kidman yaptığı konuşmada, dünyada her üç kadından birinin hayatı boyunca "o ya da bu şekilde şiddete maruz kaldığını" belirterek "Bu olağanüstü bir oran, ama biz hiç bu orandan söz edildiğini duyuyor muyuz" dedi.

210 BİN KİŞİ İMZA ATTI
İki çocuğu olduğunu ve bebek beklediğini kaydeden Kidman "7 aylık hamileyim ama sağlık koşullarım dahilinde bu konuya dikkat çekmek için nereye gerekirse oraya giderim" dedi. UNIFEM Başkan Vekili Joanne Sandler ise yaptığı konuşmada "Kadına Şiddete Son" internet kampanyasına şu ana dek 210 bin kişinin katılıp imza attığını belirtip, "BM Fonu'na aktarılan yardımlar Kidman'ın kampanyaya katılmasının ardından üç katından fazla artarak 15 milyon dolara çıktı" dedi.

Yukaridaki ingilizce linki tilayarak, sizde imzanizi atabilirsiniz.


Annenin kızını vurduğu an

Annenin kızını vurduğu an

24 Nisan 2008

DHA

Annenin kızını vurduğu an
Antalya´da 45 yaşındaki anne Elmas Aydoğan, eşinden ayrılıp yanına gelen ve bir süre sonra tekrar İstanbul´a dönmeye karar veren kızı 33 yaşındaki Nuran Yalçın´ı ikna edemeyince kurşun yağdırdı. Annenin kızına kurşun yağdırdığı anlar ise güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.

KIZINI İŞTE BÖYLE VURDU - FOTO GALERİ

İŞTE SANİYE SANİYE VURMA ANI- VİDEO

Olay saat 21.00 sıralarında Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali´nde meydana geldi. Eşinden boşandıktan sonra Antalya´ya gelerek annesinin yanında kalmaya başlayan Nuran Yalçın, bir süre sonra İstanbul´a dönme kararı aldı. Annesini bu konuda ikna edemeyen Yalçın, eşyalarını alarak evden apar topar çıktı. Kızını ikna edemediği için sinirlenen anne, evde bulunan ruhsatsız silahı yanına alarak kızını takip etti. Şehirlerarası otobüs terminaline geldiğinde kızının kapıda beklediğini gören Aydoğan, belindeki silahla kızına ateş etmeye başladı. 6 el ateş eden anne silahtaki kurşunun bitmesiyle durabildi. ´´ Namusumu temizledim´´ diyerek etrafa bağıran Aydoğan´ı terminalde bulunan güvenlik görevlileri yakaladı. Ağır yaralanan Yalçın ise terminale gelen bir yolcunun otomobiliyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırıldı. Sol göğsü, kalçası ve sağ kolundan yaralandığı belirtilen Nuran Yalçın´ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu söylendi.

Olay sonrası gözaltına alınan anne Aydoğan, sağlık raporunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği´ne teslim edildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde, anne Elmas Aydoğan'ın Şehirlerarası Otobüs Terminali giriş kapısında otogara gelecek kızını beklediği görülüyor. Aydoğan yanında bulunan 50- 55 yaşlarında mavi gömlekli, şişman bir adamla birlikte beklerken, Nuran Yalçın'ın otogara girdiği görüntülerde yer alıyor. Elmas Aydoğan, bir süre kızıyla konuşmaya çalışıyor. Ancak annenin tüm ısrarına rağmen genç kadın bir türlü ikna olmuyor ve İstanbul'a gitmek için ısrar ediyor.

Kameraların görüntüden çıktığı bir anda Elmas Aydoğan silahıyla kızına 5 kez ateş ediyor. Nuran Yalçın kanlar içinde yere yığılırken, öfkesini alamayan Aydoğan yerde yatan kızına bir kez daha silahıyla ateş ediyor. Bu sırada silah sesleri üzerine gelen Terminal Güvenlik Amiri emekli başkomiser Adil Aygül tarafından belinden yakalanan Aydoğan, güvenlik görevlileri tarafından otogar içerisindeki polis noktasına götürülüyor. Acı içinde kıvranan Nuran Yalçın'ın yardımına ise terminalde bulunanar ve görevliler yetişiyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminaline yolcu indirmek için gelen siyah renkli bir otomobile bindirilen Nuran Yalçın'ın tedavisi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde sürüyor.

Gebze'deki parka Picca Bacca heykeli dikilecek

Gebze'deki parka Picca Bacca heykeli dikilecek






Hurriyet Gazetesi 24 Nisan 2008

Mesut IŞIK/GEBZE (Kocaeli), (DHA)


Dünyaya dünyaya barış mesajı vermek amacıyla Milano’dan yola çıktıktan sonra otostopla Türkiye'ye gelen, Gebze'de Murat Karataş tarafından tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen ‘Picca Bacca' olarak tanınan İtalyan performans sanatçısı 33 yaşındaki Guiseppina Pasqualino di Marineo'nun anısına, Gebze’nin Tavşanlı Köyü'nde Dünya Barış Parkı yaptırılıyor. Parkın ortasına da ‘Picca Bacca'nın heykeli dikilecek.

Kendisi gibi performans sanatçısı olan arkadaşı Silvia Moro ile birlikte 8 Mart'ta Milano’dan yola çıkan Guiseppina Pasqualino di Marineo, ondan ayrıldıktan sonra geldiği Gebze'de 31 Mart’ta ortadan kayboldu. İtalya'daki kız kardeşi ve nişanlısının, ondan haber alamaması üzerine medyadan yardım istemesi üzerine bunu ihbar kabul eden polis devreye girerek, kayboluşundan 11 gün sonra ‘Picca Bacca'yı aracına aldığı belirlenen Murat K'yı gözaltına almıştı. Bu kişi sorgulaması sonunda Picca Bacca'yı tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti. Murat K., ‘Picca Bacca'nın cesedini de Gebze'nin Tavşanlı Köyü yakınlarındaki ormanlık alana atmış ve polislere cesedin yerini de göstermişti.

Nefret uyandıran katilin cesedi köylerine bırakmasının kendilerini daha da yaraladığını söyleyen Tavşanlı Köyü Muhtarı Sadık Güneş, köydeki mevcut parkı yeniden düzenleyip adını ‘Dünya Barış Parkı' koyacaklarını ve burada yeniden düzenleme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Muhtar Sadık Güneş ayrıca parkın ortasına Picca Bacca'nın heykelinin dikileceğini belirterek, “Bu konuda mimar ve heykeltraş Yavcuz Unsur ile de görüşerek heykel konusunda anlaştık” dedi. Muhtar Sadık Güneş ayrıca, yakında köyden oluşturulacak bir heyetle birlikte İtalya'da giderek, Picca Bacca'nın ailesini ziyaret edeceklerini söyledi.


Anneden kanlı namus temizliği

Anneden kanlı namus temizliği

ANTALYA’da 45 yaşındaki anne Elmas Aydoğan, eşinden ayrılıp yanına gelen ve bir süre sonra tekrar İstanbul’a dönmeye karar veren kızı 33 yaşındaki Nuran Yalçın’ı ikna edemeyince kurşun yağdırdı. Korkunç olay, saat 21.00 sıralarında Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Eşinden boşandıktan sonra Antalya’ya gelerek annesinin yanında kalmaya başlayan Nuran Yalçın, bir süre sonra İstanbul’a dönme kararı aldı. Annesini bu konuda ikna edemeyen Yalçın, eşyalarını alarak evden apar topar çıktı. Kızını ikna edemediği için sinirlenen anne, evde bulunan ruhsatsız silahı yanına alarak takip ettiği kızına 6 el ateş etti. Silahındaki kurşunlar biten yaşlı kadın “namusumu temizledim” diye bağırdı. Anne gözaltına alınırken kızının sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Bülent TATOĞULLARI

Aksam Gazetesi 24.04.2008

Nicole Kidman kadın hakları için yola çıktı

Nicole Kidman kadın hakları için yola çıktı


BM İyi Niyet Elçisi aktris Nicole Kidman, şiddete maruz kalan kadınlar için devreye girdi. Birleşmiş Milletler’de konuşan 40 yaşındaki 7 aylık hamile Kidman, “Dünyada her 3 kadından biri hayatı boyunca bir şekilde şiddete maruz kalıyor. Bu olağanüstü bir oran, ama biz hiç bu orandan sözedildiğini duyuyor muyuz?” dedi. İki evlatlık çocuğu da bulunan Kidman, kadınlara karşı şiddetin en yaygın işlenen insan hakları ihlali olduğunu da vurgulayarak kadına karşı şiddete son verilmesinin tüm hükümetlerin öncelikli hedefi olması gerektiğini belirtti.