AMORAL.MLL.FI.

21 Nisan 2008 Pazartesi

Turkey's Erdogan condemns Bacca murder, expresses his sadness

Turkey's Erdogan condemns Bacca murder, expresses his sadness

Hurriyet English with wires 13 Nisan 2008

Turkish Prime Minister Tayyip Erdogan said on Sunday it was very difficult for him to find the correct words to describe the violent incident, adding his deep sadness with the murder of such a peace envoy. Elena Manzoni, Giuseppina Pasqualino di Marineo's mother, said on Saturday all Turkish people can't be blamed for the murder of her daughter. Di Marineo's sister said such kind of incident could happen anywhere in the world. Turkish people and newspapers condemned the murder as the leading newspaper Hurriyet wrote "We are ashamed" and Milliyet daily wrote ''Siamo Molto Addolorati'' (Our pain is very huge) in the headline. (UPDATED)

"I offer both her family and Italian nation my condolence", Erdogan said on Sunday adding he believed the Turkish courts would make comprehensive assessment and give the most lawful decision, ANKA reported.

Erdogan thanked both Di Marineo's sister Antonia Giuseppina Pasgualino di Marineo and her fiance Giovanni Chiari for their humanitarian approaches. Erdogan also thanked the police officials as they arrested the criminal in a short time.

The Turkish Culture and Tourism Ministry said in a statement on Sunday, the Minister of Culture and Tourism Ertugrul Gunay has been deeply saddened with the death of the "Peace Bride". It also said Gunay phoned Italy's Ambassador to Ankara Carlo Marsili and expressed his condolences to the Italian ambassador just after the incident was heard about.

''We can't blame all Turkish people for this incident. Nobody could have predicted my daughter would encounter such a maniac,'' Manzoni told Italian TV channel RAI , Hurriyet.com.tr reported on Sunday. Manzoni also said she thought in the beginning her daughter was kidnapped by the outlawed separatits PKK, it reported.

"Turkish people are very nice. But that man was a maniac and he wanted to kill my daughter,'' she added.

Manzoni said they, as Bacca's family, the only thing they want to do at the moment is to bring Bacca's wedding gown to Milan for an exhibition in memorial of their daughter.

Manzoni said on Saturday ''I can't say bad words about Turkish people They are very nice. But that man was a maniac and he wanted to kill my daughter,'' Dogan News Agency reported.

Di Marineo's sister said on Saturday such kind of incidents could happen anywhere in the world. She also told reporters they are planning to take Bacca's body back to Italy on Monday once the legal procedures completed.

Police have found the body of Di Marineo, also known as Pippa Bacca, who went missing while hitchhiking in Turkey dressed in a wedding gown to appeal for peace on Friday.

The suspect, Murat Karatas, was arrested on Friday. The police reached the suspect after determining that he had used her mobile phone after di Marineo's disappearance, the news agencies reported.

Gelinlikli otostopçunun Gebze’de cesedi bulundu

Gündem
12 Nisan 2008
Gelinlikli otostopçunun Gebze’de cesedi bulundu

Mustafa BAĞDİKEN/(DHA)

İsrail, ABD gibi savaşın tarafı ülkeleri protesto etmek için İtalya'dan yola çıkan Pippa Bacca, eylemi için otostopla ülke ülke geziyordu. Filistin'e geçmek için yolu Türkiye'ye düştü. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde M.K.'nin otomobiline otostop yaparak bindi. Ve ondan sonra kendisinden haber alınamadı. Fakat dün Pippa'nın cesedi Gebze yakınlarında yarı beline kadar toprağa gömülmüş olarak bulundu. Üzerindeki gelinliğiyle savaş çıkaran ülkeleri protesto eden, savaş mağduru halkların yanında yer alan Pippa'ya Türkiye'de önce tecavüz edilmiş sonra da öldürülmüştü. BU VAHŞETTEN ÖTÜRÜ UTANIYORUZ...

İtalyan sanatçı Bacca ölü bulundu...

Türkiye’de kaybolan İtalyan sanatçı Pippa Bacca, Gebze'de ölü bulundu. Bacca'nın katil zanlısı M.K sanatçının cep telefonu sayesinde yakalandı. Savaş mağduru ülkelere dikkat çekmek için gelinlik giyerek otostopla İtalya’dan İsrail’e giderken Türkiye’de kaybolan İtalyan sanatçı Pippa Bacca dün Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Tavşanlı Köyü yakınlarında ölü bulundu.

31 Mart’tan beri haber alınamayan asıl adı Giuseppina Pasqualino di Marineo olan 33 yaşındaki Pippa Bacca’yı bulmak çalışma başlatan güvenlik yetkilileri Gebze yakınlarındaki bir benzin istasyonunun kamera kayıtlarını inceledi.

Marineo’nun Gebze’de D-100 Karayolu MC Donalds civarında bir kişiyle görüldüğü bilgisine ulaşıldı. Güvenlik görevlilerince yürütülen çalışma sonucu elde edilen eşkalin hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Murat K.’ya ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Murat K., Bacca’ya Ballıkayalar mevkiinde tecavüz edip boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Zanlının yer göstermesi üzerine Marineo’nun cesedi bulundu.

Pippa Bacca adıyla tanınan sanatçı, arkadaşı Silvia Moro ile barış mesajı vermek için gelinlik giyerek 4 Mart 2007’de Milano’dan yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden karayoluyla otostop yaparak Tel Aviv’e ulaşmayı hedefliyorlardı. 19 Mart’ta İstanbul’da birbirinden ayrılan iki kadın, farklı yollardan Beyrut’ta yeniden buluşmayı planlamışlardı. 31 Mart’ta İstanbul’dan İtalya’daki erkek arkadaşına SMS atan Lombardialı ressam Piero Manzoni’nin torunu Pippa Bacca en son Gebze’de görülmesi üzerine aramalar burada yoğunlaştırılmıştı.

KATİLİ CEP TELEFONU YAKALATTI
Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino'nun di Marineo'nun katil zanlısı M.K sanatçının cep telefonu sayesinde yakalandı.

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Stefano Canzio, İtalyan haber ajansı ANSA'ya yaptığı açıklamada, M.K'nın cinayeti itiraf etmesi nedeniyle tutuklandığını söyledi.

Canzio'nun verdiği bilgiye göre, M.K'nın Türk emniyet birimleri tarafından yakalanmasında Bacca'ya ait cep telefonu cihazı kilit rol oynadı. M.K'nın cinayeti işledikten ve Bacca'ya ait kimlikleri yakmasının ardından sanatçının cep telefonuna kendi SIM kartını takarak kullanmaya başladığını belirten Canzio, Türk polisinin de cep telefonu cihazını takip ederek, zanlının yerini kolayca saptayarak yakaladığını anlattı.

Gebze Devlet Hastanesine kaldırılan cesedin, Giovanni Chiari ile kızkardeşi Antonietta Pasqualino di Marineo tarafından Pippa Bacca olarak teşhis edildiğini kaydeden Canzio, adli tıp uzmanlarının otopsi çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

TÜRK YETKİLİLERE TEŞEKKÜR
Türkiye'de kaybolmasının ardından Gebze yakınlarında ölü bulunan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun kız kardeşi Antonietta, arama çalışmaları konusundaki gayretlerden dolayı İtalyan ve Türk yetkililere teşekkür etti.

AİLE CESEDİN BULUNDUĞUNU MEDYADAN ÖĞRENDİ
Daha çok Pippa Bacca adıyla tanınan İtalyan sanatçının Milano'daki kardeşi Rosalia ise kız kardeşinin ölü bulunduğu haberini medya aracılığıyla öğrendiklerini söyledi.

Rosalia, Bacca'nın nişanlısı Giovanni Chiari ile kız kardeşi Antonietta Pasqualino'nun Türkiye'de olduklarını da anımsatarak, “Haber karşısında ben ve annem, şaşkına döndük ve ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Olaydan, haberi internetten okuyan dostlarımızın telefonuyla haberdar olduk. Şu an için Antonietta ve Pippa Bacca'nın nişanlısı Türkiye'de. Antonietta'dan daha ayrıntılı haber bekliyoruz. Ne yapacağımıza daha sonra karar vereceğiz” diye konuştu.

SON DAKİKA HABERİ OLARAK VERİLDİ
İtalya'daki medya kuruluşları, Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun 31 Mart'ta İstanbul'da kaybolmasının ardından Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Tavşanlı Köyü Ballı Kayalar mevkisindeki ormanlık alanda ölü olarak bulunmasını son dakika haberi olarak verdi.

İtalya'nın ulusal Haber Ajansı ANSA, Pippa Bacca adıyla tanınan 33 yaşındaki sanatçının cesedinin bulunmasını TSİ 00.21'de, “Türkiye'de kaybolan Milanolu ölü olarak bulundu” başlığıyla buyurdu.

İstanbul'daki İtalyan Başkonsolosluğu'na atfen verilen haberlerde ise Bacca'nın, Milano'da oturan ailesinin, kızlarının cesedini teşhis için Türkiye'ye gidecekleri duyuruldu.

İTALYAN SANATÇIYI ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI
İtalyan sanatçıyı tecavüz edip öldüren zanlı tutuklandı.

Biz bu filmi görmüştük...

Biz bu filmi görmüştük...

Yılmaz ÖZDİL
13 Nisan 2008


Sene 1988...

Üzerinde masumiyetin simgesi "gelinlik" bulunan sanatçı, otostop yapa yapa İstanbul’a gelmeye çalışır. Yol kenarında gelinlikli kızı gören sapık, zınk diye durur, ağzı sulana sulana aracına alır, kuytuya çekip tecavüz eder.


*

Sene, 2008...

Üzerinde masumiyetin simgesi "gelinlik" bulunan sanatçı, otostop yapa yapa İstanbul’a gelmeye çalıştı. Yol kenarında gelinlikli kızı gören sapık, zınk diye durdu, ağzı sulana sulana aracına aldı, kuytuya çekip tecavüz etti, sonra da boğarak öldürdü.

*

İlk öykü, filmdi.

Arabesk... Başrolde, Müjde Ar vardı. Kötülüklerden kaçarken, başına felaket üstüne felaket geliyordu... Ülkemizdeki gerçekleri izleyip gülmekten kırılmıştık.

*

İkinci öykü, gerçek.

Başrolde, İtalyan sahne sanatçısı Pippa Bacca vardı. Kötülüklerle savaşırken, başına felaket üstüne felaket geldi... Ülkemizdeki gerçekle yüzleştik, utanıyoruz.

*

Yani?

Yani, olaylardan ders almayan, aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayan Türkiye’nin klişe bir lafı vardır, "biz bu filmi gördük" diye...

Öyle.

*

Görmek istemediğimiz gerçekleri, gülümseye gülümseye tokat gibi yüzümüze çarpan, usta kalem, Gani Müjde yazmıştı Arabesk’in senaryosunu...

Tuşladım telefonu.

Sordum.

"Ne diyorsun?"

Belki bu defa ders alırız...

Şöyle dedi:

"Bir mizahçı olarak bile, hoş bir şey söyleyebilmem mümkün değil... Bunlarla aynı havayı solumak, aynı pasaportu taşımak bile utanç veriyor... Şu anda etrafımda turistleri görüyorum. ’Nereye geldiğinizin farkında mısınız?’ demek geliyor içimden... Çünkü Türkiye’de hayat, filmlerdeki gibi masum değil maalesef... Bunlarla mücadele edilmesi lazım; sayıları azaltılmalı... Ama hálá, fazla fazla doğuralım diye tavsiyelerde bulunuyorlar. Ne oldu bize böyle? Nasıl bir Nasreddin Hoca ülkesi burası? İlla odak arıyorsak eğer, barbarlığın, hoşgörüsüzlüğün odağı oldu Türkiye..."

"Pippa" Hakkinda Hurriyet gazetesinde cikan yazilar

Turkey's Erdogan condemns Bacca murder, expresses his sadness
13 Nisan 2008

Turkish Prime Minister Tayyip Erdogan said on Sunday it was very difficult for him to find the correct words to describe the violent incident, adding his deep sadness with the murder of such a peace envoy. Elena Manzoni, Giuseppina Pasqualino di Marineo's mother, said on Saturday all Turkish people can't be blamed for the murder of her daughter. Di Marineo's sister said such kind of incident could happen anywhere in the world. Turkish people and newspapers condemned the murder as the leading newspaper Hurriyet wrote "We are ashamed" and Milliyet daily wrote ''Siamo Molto Addolorati'' (Our pain is very huge) in the headline. (UPDATED)

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8688967
Türkler iyi insanlardır kızım sapık kurbanı oldu
13 Nisan 2008

Türkiye’de kaybolmasının ardından Gebze yakınlarında ölü bulunan İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın annesi Elena Manzoni, Milano’da yaptığı açıklamada, "Önce PKK kaçırdı sandık. Türkler normalde çok iyi insanlardır. Ama kızımı aracına alan kişi, onu öldürmeye niyetlenmiş bir sapık olmalı. Bu türden birine rastlanırsa yapılacak bir şey yok maalesef" dedi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8687605
Biz bu filmi görmüştük...
13 Nisan 2008

Sene 1988... Üzerinde masumiyetin simgesi "gelinlik" bulunan sanatçı, otostop yapa yapa İstanbul’a gelmeye çalışır. Yol kenarında gelinlikli kızı gören sapık, zınk diye durur, ağzı sulana sulana aracına alır, kuytuya çekip tecavüz eder.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8687362
GOOD MORNING--TURKEY PRESS SCAN ON APR 13
13 Nisan 2008

These are some of the major headlines and their summaries in the Turkish press on April 13, 2008. Hurriyet English does not verify these stories and does not vouch for their accuracy.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8688804
Gelinlikli otostopçunun Gebze’de cesedi bulundu
12 Nisan 2008

İsrail, ABD gibi savaşın tarafı ülkeleri protesto etmek için İtalya'dan yola çıkan Pippa Bacca, eylemi için otostopla ülke ülke geziyordu. Filistin'e geçmek için yolu Türkiye'ye düştü. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde M.K.'nin otomobiline otostop yaparak bindi. Ve ondan sonra kendisinden haber alınamadı. Fakat dün Pippa'nın cesedi Gebze yakınlarında yarı beline kadar toprağa gömülmüş olarak bulundu. Üzerindeki gelinliğiyle savaş çıkaran ülkeleri protesto eden, savaş mağduru halkların yanında yer alan Pippa'ya Türkiye'de önce tecavüz edilmiş sonra da öldürülmüştü. BU VAHŞETTEN ÖTÜRÜ UTANIYORUZ...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8682589
Bacca'nın annesi konuştu
12 Nisan 2008

İTALYA'dan yola çıkarak Türkiye'de kaybolan ‘Pippa Bacca' olarak tanınan Giuseppina Pasqualino di Marineo'nın Kocaeli'nin Gebze İlçesi Tavşanlı Köyü yakınında öldürülmüş olarak bulunması ülkede büyük üzüntü yarattı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8684508
Cinayeti soğukkanlılıkla anlattı
12 Nisan 2008

‘DÜNYA barışına sanatsal bir etkinlikle katılmak' amacıyla İtalya'dan bir arkadaşı ile birlikte gelinlik giyip 8 Mart'ta Milano'dan yola çıkan, otostop yaparak Tel Aviv'e giderken 31 Mart'ta Gebze İlçesi'nde kaybolan İtalyan sanatçı 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu tecavüz edip öldüren katil zanlısı Murat Karataş, kurbanının cep telefonunu kullanınca yakalandı. Yakalanan Murat Karataş'ın, hırsızlık başta olmak üzere birçok suçtan sabıkası bulunduğu, cinayeti işledikten sonra Tekirdağ ve Çerkezköy'e gittiği belirlendi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8683897
Kayıp İtalyan sanatçının cesedi bulundu
12 Nisan 2008



http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8682401
Kayıp İtalyan'ın cesedi Adli Tıp'ta
12 Nisan 2008

Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milanolu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cesedine, İstanbul Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılacak.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8683005
Missing Italian woman artist Pippa Bacca found dead in Turkey
12 Nisan 2008

Turkish police have found the body of an Italian artist who went missing while hitchhiking in a white wedding dress for peace, officials said on Saturday. Giuseppina Pasqualino di Marineo, 33, was hitchhiking with a friend from her hometown of Milan to Israel and the two separated near Istanbul, shortly before she went missing. Police arrested Murat Karatas, who later confessed that he first raped and killed di Marineo. Turkish people condemned the murder as the leading newspaper Hurriyet wrote "We are ashamed" in the headline. (UPDATED)

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8682937
Gelinlikli barış elçisi Türkiye'de kayboldu
8 Nisan 2008

Sanat dünyasında daha çok Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milanolu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun 31 Mart’ta Türkiye’de kayıplara karıştığı ve o tarihten bu yana kendisinden haber alınamadığı açıklandı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8644769
Barış elçileri Türkiye’de kayboldu
8 Nisan 2008

Sanat dünyasında daha çok Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milanolu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun 31 Mart’ta Türkiye’de kayıplara karıştığı ve o tarihten bu yana kendisinden haber alınamadığı açıklandı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8644191
Binicilikte Almanya üstünlüğü
31 Ağustos 2004

Binicilikte Almanya, 2 altın ve 1 gümüş madalyayla en başarılı ülke oldu.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=253803
Bağlı eşeğimi bile güvenmem
26 Mayıs 2002

İster Harvard Üniversitesi, ister Harran Üniversitesi tarafından yapılsın, kamuoyu yoklamalarına, anket sonuçlarına dayandırılan yüzdelere bağlı eşeğimi bile güvenmem. Hele demokrasi ile dinler arasında ilişki kuranlarına...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=74359
Müslümanlar, Hıristiyanlar kadar demokrat (2)
2 Mayıs 2002

SAMUEL Huntington' un ‘‘medeniyetlerin çatışması’’ tezi kısaca şu öğelere dayanır:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=69150
Müslümanlar, Hıristiyanlar kadar demokrat! (1)
1 Mayıs 2002

Harvard Üniversitesi tarafından, 9'u Müslüman 75 ülkede 250 bin kişiyi kapsayan dev anket ilginç sonuçlar verdi: Müslümanlar, hıristiyanlar kadar demokrat.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=69001
Müslümanlar, Hıristiyanlar kadar demokrat! (1)
1 Mayıs 2002

BUGÜN ve yarın; Müslüman'ı-Kemalist'i, solcusu-sağcısı, laiki-şeriatçısı; Türkiye' de yaşayan ve ülke üzerine akıl yoran herkesin tartışmalarını şiddetle talep edeceğim bir araştırmanın ve ona bağlı olarak yazılmış bir makalenin sonuçlarını açıklayacağım.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=68925
Asi moda
12 Nisan 1998

İlkbahar-yaz kreasyonları arasında, Çingeneler'in, Kızılderililer'in, Latin kadınlarının yerel kıyafetlerinden esinlenilerek hazırlanmış giysiler de var. Hepsi ipek, viskon, şifon gibi kumaşlardan, genellikle orjinaline sadık

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=-13987


TRT, folklora ihanet edemez
15 Nisan 2008

(TRT yapımcıları başta olmak üzere Yılmaz Erdoğan, Yavuz Bingöl, Müjde Ar, Aşkın Nur Yengi, Ahmet Demirbağ’a...)

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8701857
Şiddet ve büyümek
15 Nisan 2008

GÜLMÜŞTÜK. İlkokul’da sınıfın "şişman"ının eşofman altını (ç)alıp, sınıfın ortasına içine üç kişinin gireceği bir çadır kuranlara.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8700985
Günay:İtalyan gelinin ailesini davet edeceğim
15 Nisan 2008

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de öldürülen İtalyan sanatçı için üzüldüğünü, gerek ailenin gerekse İtalyan kamuoyunun konuya sağduyu ile yaklaştıklarını, bu nedenle minnettar olduklarını söyledi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8706665
Leylak, yaz kiraz...
15 Nisan 2008

"BAHAR geldi gül açıldı, ruhuma neşe saçıldı" kıvamındayken hiçbir konuya giresim yok açıkçası.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8701855
Kuru kuru üzülmek yetmez
15 Nisan 2008

İTALYAN "barış gelini" Pippa Bacca’nın tecavüz edildikten sonra öldürülmesine hepimiz çok üzüldük. Tecavüze uğrayıp öldürülen kadının yabancı olmasından kaynaklanan bir utanç da yaşadık.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8701869
Baykam'dan İtalyan gelin için sergi
14 Nisan 2008

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ölü bulunan “Pippa Bacca” ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo anısına İstanbul'da “Pippa Bacca ve Barış” başlıklı bir sergi düzenleneceğini bildirdi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8696846
İtalyan gelini uğurladık
14 Nisan 2008

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ölü bulunan “Pippa Bacca” ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cenazesi, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Mor Çatı üyeleri tarafından Atatürk Havalimanı'na uğurlandı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8699160
Pippa Bacca ile yüzleşmek
14 Nisan 2008

PİPPA Bacca, ne gerek vardı dünyaya barış mesajı vermek için böyle gereksiz işler yapmaya?

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8693017
Bu iş turizmi baltalamak için planlanmış olabilir
14 Nisan 2008

Denizli Valisi Hasan Canpolat, İtalyan performans sanatçısı ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun, Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülmesinin, turizm sezonu arifesinde Türkiye'yi zor durumda bıraktığını söyledi. Vali Canpolat, “Amaç Türkiye'ye ve turizme zarar vermek olabilir.Pippa'ya tecavüz edip öldüren kişi, Türk halkını temsil edemez, bu adam kullanılmış, bu olay da planlı olabilir” dedi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8699403
Gelinlikle geldi, yeşil elbise ile uğurlanacak
14 Nisan 2008

İtalya’nın Milano Kenti’nden beyaz gelinliğiyle barış seyahatine çıkan ve Gebze’de tecavüz edilip öldürülen Giuseppina Pasqualino di Marineo (Pippa Bacca), bugün toprağa verilmek üzere Milano’ya uğurlanacak.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8693063
Gebzeliler İtalya'dan özür dileyecek
14 Nisan 2008

Gebzeliler, ilçenin Tavşanlı köyü Ballıkayalar mevkisinde tecavüz edilerek öldürülen “Pippa Bacca” ismiyle tanınan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo için ailesi ve İtalyan halkından özür dilemeye hazırlanıyor.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8696920
Otostop kültürü olmayan ülke ve Pippa
14 Nisan 2008

Geçenlerde yıllar sonra tekrar görüştüğüm üniversiteden bir arkadaşımla konuşuyoruz.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8692795
Kupa Bacca'ya
14 Nisan 2008

Uluslararası 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılan dünyaca ünlü bisikletçi Gabriele Missaglia, turu kazanmaları halinde kupayı, Milano'dan beyaz gelinliği ile barış seyahatine çıkan ve Gebze'de tecavüz edilip öldürülen Giuseppine Pasqualino di Marineo'ya (Pippa Bacca) adayacaklarını açıkladı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8699330
Italian artist Bacca's remains fly home to Milan
14 Nisan 2008

The funeral of the Italian artist Giuseppina Pasqualino di Marineo, murdered last week in Turkey while hitchhiking in a white wedding dress for peace, was fare-welled on Monday to the airport in Istanbul before departing for Italy.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8700082
Derinden üzüldük
14 Nisan 2008



http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8693065
Utanılacak durum var mı, yok mu
14 Nisan 2008



http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8693068
Kıbrıs; bize yakın ama bizden uzak
14 Nisan 2008

Türkiye’de ne kadar sıkıştırılmış bir hayat sürdüğümüzü anlamak için ülkeden az biraz uzaklaşıp Kıbrıs’a gelmek bile yetiyor.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8692788
'Allah cezasını versin'
14 Nisan 2008

İtalyan barış elçisi Pippa Bacca'yı Gebze'de tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren Murat Karataş'ın 9 yıl boyunca 2 'eşli' yaşadığı ortaya çıktı. Karataş daha önce de TIR'la bir otomobile çarparak bir kişinin ölümüne neden olmuş. Karataş'ın birlikte yaşadığı Kocaeli'ndeki T.K. olayı duyduktan sonra ilk kez konuştu. Karataş ile nikahsız yaşayan T.K. hala olayın şokunda. 'Bela okusam ne olur. Allah cezasını versin' diyen T.K. Karataş hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8696557
İtalya’da spor gazetesi bile cinayeti yazdı
14 Nisan 2008



http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8693067
’Bir saatte bitti’
14 Nisan 2008

31 Mart günü Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde öldürülen ’Pippa Bacca’ adıyla tanınan İtalyan sanatçı 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun katil zanlısının ifadesi tüyler ürpertti.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8693064
Kutlu Doğum Haftası
14 Nisan 2008

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine başlanıldı. Trabzon, Sivas ve Şanlıurfa'da etkinliklere binlerce kişi katıldı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8699478
Tecavüz edip boğdum
13 Nisan 2008

İtalya’dan gelinlik giyip yola çıkan 33 yaşındaki performans sanatçısı Pippa Bacca’yı, Kocaeli Gebze’de tecavüz edip boğarak öldürdüğünü itiraf eden 38 yaşındaki Murat Karataş, kurbanının cep telefonunu kullanınca, IMEI numarasından yeri saptanarak yakalandı. Hırsızlık başta olmak üzere birçok suçtan sabıkası bulunan Karataş, kamyonetine aldığı Bacca’yı tecavüz ettikten sonra boğduğunu söyledi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8687608
Türkler senin için ağlıyor
13 Nisan 2008

Barış mesajı vermek için gittiği her ülkeden bir lekeyi beyaz gelinliğine bulaştıran Pippa Bacca’nın Türkiye’de öldürülmesin herkesi sarstı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8687606
Bacca’nın amacı sadece barışa dikkat çekmekti
13 Nisan 2008

Asıl adı Giuseppina Pasqualino di Marineo olan, ama sanat dünyasında "Pippa Bacca" diye tanınan sanatçı, arkadaşı Silvia Moro ile birlikte gelinlik giyerek 8 Mart 2008’de Milano’dan yola çıktı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8687609
Yola devam edeceğim
13 Nisan 2008

Pippa Bacca’nın İtalya’dan birlikte yola çıktığı, ama İstanbul’da ayrıldığı arkadaşı Silvia Moro, Karaköy’deki BM Suma Çağdaş Sanat Merkezi’nde bir basın açıklaması yaptı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8687607

Türkleri seviyoruz
20 Nisan 2008

Pippa’nın Türkiye’de yaşamını yitirmesi Tanrı’nın takdiridir. Kimse bunu engelleyemezdi. Şunu üzerine basa basa söylüyorum ki, kızımı bir Türk’ün öldürmesi, tüm Türklere mal edilemez. Biz Türkleri çok seviyoruz. Türk yetkililere de teşekkür ediyoruz.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8743698
Siyah duvaklı erkekler yürüdü
20 Nisan 2008

BİZ Erkek Değiliz Girişimi üyeleri, İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın, Gebze’de tecavüz edildikten sonra öldürülmesini protesto etti.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8743699
GOOD MORNING--TURKEY PRESS SCAN ON APR 20
20 Nisan 2008

These are some of the major headlines and their summaries in the Turkish press on April 20, 2008. Hurriyet English does not verify these stories and does not vouch for their accuracy.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8744554
‘Barış Gelini’ne yeşil veda
19 Nisan 2008

Gebze'de tecavüz edilerek öldürülen Pippa Bacca'nın cenazesi bugün Milano'da toprağa verildi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8742154
Bacca’nın katili cezaevinde korku nöbeti geçiriyor
19 Nisan 2008

Dünya barışına dikkat çekmek için otostop yaparak Tel-Aviv’e gitmeyi amaçlayan İtalyan sanatçı Pippa Bacca’yı (33) Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Murat Karataş, cezaevinde korku nöbetleri geçiriyor.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8737965
Pippa Bacca için bir yeşil mum yakın çağrısı
18 Nisan 2008

Gebze'de tecavüz edilerek öldürülen Pippa Bacca'nın yarın kalkacak cenazesi için kardeşi ve annesi hazırlıkları sürdürüyor.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8735759
Uşak'taki cinayetlerin sır perdesi kalkıyor
18 Nisan 2008

Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan gelin Pippa Bacca'nın ardından isyan eden Türkiye Uşak'ta hunharca öldürülen 2 gelin için sessiz kaldı. Başı taşla ezilerek öldürülen talihsiz kadınlardan birinin kimliği belirlendi. Benzer yöntemle öldürülen kadınlardan diğerinin kimliğini ise bu robot resim belirleyecek.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8735063
Ölmeden önce çektiği katilinin fotoğrafı da sergide yer alacak
17 Nisan 2008

Gebze’de tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca için, cesedinin bulunduğu yere bir sevgi ve barış anıtı dikilecek. Ailesi, öldürülen kızları için Milano’da açılacak sergide Pippa’nın çektiği katili Murat Karataş’ın fotoğrafına da yer verecek.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8720267
Protesto için gelinlik giydi
17 Nisan 2008

İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ölümüne bir tepki de Pınar Aylin'den geldi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8709022
Festivalin barış bölümü Bacca’ya
17 Nisan 2008

UÇAN Süpürge Kadın Derneği, 11. Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin "barış" temalı bölümünü öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca’ya adadı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8720268
Tarikat sakallı şoförler İETT’ye yakışıyor mu
17 Nisan 2008

SON zamanlarda özellikle Anadolu yakasında Üsküdar-Beykoz-Paşabahçe-Çengelköy vs. Boğaz hatlarında bazı belediye otobüsü şoförleri artık resmen Taliban mensuplarının bıraktığı tarikat tipi, göğüslerinin altına kadar inen sakallarla görev yapmaktadırlar.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8720742
Öğrenciye terapi yapmak lazım
17 Nisan 2008

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde artan şiddet olaylarına ilişkin önlem paketi hazırladıklarını belirterek, "Öğrenci liderleriyle görüşmek, ailelerle diyaloğa girmek gerekiyor, terapi gibi" dedi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8720263
Diyarbakırlı kadınlar Bacca için yürüdü
16 Nisan 2008

DİYARBAKIR Kadın Platformu üyesi 30 kadın, İtalyan sanatçı ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülmesini yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8718917
’Pippa Bacca’ için gelinlikle yürüdüler
16 Nisan 2008

Antalya’da Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi 30 kadın, dünya barışı için gelinlikle çıktığı yolculukta Gebze yakınlarında tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen ’Pippa Bacca’ olarak İtalyan sanatçı Giuseppina Pasgualino di Marineo için gelinlik giyip, duvak takarak yürüdü.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8711019
İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusu
16 Nisan 2008

KESK üyesi bir grup, Şişli Adliyesi'ne gelerek İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın Gebze'de öldürülmesiyle ilgili ihmalleri olduğu iddiasıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ve Gebze Emniyet Müdürü Ali Şahinli hakkında suç duyurusunda bulundu.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8717173
New York uçuşları yassah hemşerim
16 Nisan 2008

Bagajımı teslim etmiş, koltuk numaramı almış, pasaport kontrolüne gelmiştim ki, polis memuru pasaportumu damgalamadan geri uzattı ve "New York çıkışları durduruldu" dedi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8710753
‘Pippa Bacca’nın adı sığınma evine verildi
15 Nisan 2008

KONYA'daki Şefkat Derneği, kadın sığınma evlerinden birine Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan sanatçı ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun adı verildi. Pippa Bacca'nın adı, Konya'da ‘Melek Pippa Bacca Kadın Sığınma Evi’ olarak yaşatılmaya çalışılacak.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8706251
Türkiye’de gördüm ki yolculuğu işe yaramış
15 Nisan 2008

Dünya barışı için ’gelinlikle’ çıktığı yolculukta, Gebze yakınlarında boğularak öldürülen Pippa Bacca için, CHP’li kadınlar dün İstanbul’da toplandı. Bacca’nın ablası, "Bir deliye rastladı. Ama Türkiye’de gördüğüm sevgi yolculuğunun işe yaradığını gösteriyor" dedi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8701977
Antalyalı kadınlar, ‘Pippa Bacca” için yürüdüler
15 Nisan 2008

ANTALYA'da, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi 30 kadın, dünya barışı için gelinlikle çıktığı yolculukta Gebze yakınlarında tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen ‘Pippa Bacca’ olarak İtalyan sanatçı Giuseppina Pasgualino di Marineo için gelinlik giyip, duvak takarak yürüdü.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8707181
Mehmet Yilmaz: "peace walk" of Pippa, "freedom walk" of Turkish women
15 Nisan 2008

We all felt deep sorry after hearing of the rape and murder of Italian "peace bride" Pippa Bacca. We were also ashamed since she was a guest in Turkey.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8704696
GOOD MORNING--TURKEY PRESS SCAN ON APR 15
15 Nisan 2008

These are some of the major headlines and their summaries in the Turkish press on April 15, 2008. Hurriyet English does not verify these stories and does not vouch for their accuracy.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8702892
Sapık hocaya rekor ceza
15 Nisan 2008

Bacca’nın tecavüz edilerek öldürülmesi, Türkiye’de bu suçluların gerektiği kadar ağır cezalandırılmadığı tartışması başladı

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8702964
‘Utanca', ‘Özür' heykeli
15 Nisan 2008

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde tecavüz ettiği İtalyan performans sanatçısı ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu öldüren zanlı Murat Karataş'a gönderilmek üzere Avanoslu heykeltıraş Metin Aker, baş kısmı belinde heykel yaptı. Metin Aker, bu heykel ile aynı zamandan İtalyan halkından özür dilemek istediğini söyledi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8707594
Gül, Napolitano’yu telefonla aradı
15 Nisan 2008



http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8701979
’Allah vermiş cezasını’
15 Nisan 2008



http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8701978

Bir kadın geneleve nasıl düşüyor?

Bir kadın geneleve nasıl düşüyor?
2,5 yıl genelevde çalışan ve seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Ayşe Tükürükçü'nün hayatı kitap oldu...

Mersin, Adana, Antep, Eskişehir, Bursa, Konya Ereğli ve Kütahya... Ayşe Tükürükçü 40 yıllık
ömrünün 2.5 yılını Türkiye’deki yedi genelevde geçirmek zorunda kaldı. Kaderine meydan okuyarak
22 Temmuz seçimlerinde İstanbul 2. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçilemedi ama
kendisi gibi kadınların sesini duyurdu. Tükürükçü’nün yaşamı şimdi “hayatsız kadın” adıyla kitap oldu

Vatan Gazetesi Haber Merkezi’nden Alper Uruş tarafından kaleme alınan ve Detay Yayınları’ndan
çıkan “hayatsız kadın” isimli kitapta Ayşe Tükrükçü, genelevdeki yaşamı, kadınların genelevlere
nasıl düştüğünü ve kendi kurtuluş öyküsünü anlattı.

Dokuz yaşında öz amcası Ali Rıza’nın tecavüzüne uğrayan, lise 2’ye kadar Almanya’da (Kreuzberg)
eğitim gören, aile içi şiddete dayanamayıp evlenmek umuduyla Türkiye’ye gelen ancak hayatı kararan
Tükrükçü ve Uruş ile “hayatsız kadın”ı konuştuk...

Kitap fikri nasıl doğdu?

Ayşe Tükrükçü: 22 Temmuz seçimleri için adaylığımı açıkladığımda Alper ile tanıştık. Haber için
yaptığımız görüşme sırasında hayatımı yazmak istediğini söyledi. Ben de bana sahip çıkan
Şefkat-Der’e gelir sağlaması koşuluyla bu öneriyi kabul ettim. Seçimlerin ardından haftalarca
süren anlatımlarımı roman gibi yazdı, adını da “hayatsız kadın” koydu.

Alper Uruş: Benim konuya ilgi duymamın temelinde 17-18 yaşlarında okuduğum gazeteci yazar
Suat Derviş’in “Fosforlu Cevriyem” romanının etkisi oldu. O alemi merak ediyordum, sistemin
nasıl işlediği ve neler yaşandığıydı ilgimi çeken. On beş yılın sonunda öğrendim.

Vesika dilekçemi elimle imzalamışım

Bir kadın geneleve nasıl düşüyor?...

RÖPORTAJIN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...


http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Bir_kadin_geneleve_
nasil_dusuyor_174203_7&tarih=21.04.2008&Newsid=174203&Categoryid=7

Hayatsız kadın� hayatını anlattı

�Hayatsız kadın� hayatını anlattı
Mersin, Adana, Antep, Eskişehir, Bursa, Konya Ereğli ve Kütahya... Ayşe Tükürükçü 40 yıllık ömrünün 2.5 yılını Türkiye�deki yedi genelevde geçirmek zorunda kaldı. Kaderine meydan okuyarak 22 Temmuz seçimlerinde İstanbul 2. Bölge�den bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçilemedi ama kendisi gibi kadınların sesini duyurdu. Tükürükçü�nün yaşamı şimdi �hayatsız kadın� adıyla kitap oldu

Vatan Gazetesi Haber Merkezi�nden Alper Uruş tarafından kaleme alınan ve Detay Yayınları�ndan çıkan �hayatsız kadın� isimli kitapta Ayşe Tükrükçü, genelevdeki yaşamı, kadınların genelevlere nasıl düştüğünü ve kendi kurtuluş öyküsünü anlattı.
Dokuz yaşında öz amcası Ali Rıza�nın tecavüzüne uğrayan, lise 2�ye kadar Almanya�da (Kreuzberg) eğitim gören, aile içi şiddete dayanamayıp evlenmek umuduyla Türkiye�ye gelen ancak hayatı kararan Tükrükçü ve Uruş ile �hayatsız kadın�ı konuştuk...


Kitap fikri nasıl doğdu?
Ayşe Tükrükçü: 22 Temmuz seçimleri için adaylığımı açıkladığımda Alper ile tanıştık. Haber için yaptığımız görüşme sırasında hayatımı yazmak istediğini söyledi. Ben de bana sahip çıkan Şefkat-Der�e gelir sağlaması koşuluyla bu öneriyi kabul ettim. Seçimlerin ardından haftalarca süren anlatımlarımı roman gibi yazdı, adını da �hayatsız kadın� koydu.
Alper Uruş: Benim konuya ilgi duymamın temelinde 17-18 yaşlarında okuduğum gazeteci yazar Suat Derviş�in �Fosforlu Cevriyem� romanının etkisi oldu. O alemi merak ediyordum, sistemin nasıl işlediği ve neler yaşandığıydı ilgimi çeken. On beş yılın sonunda öğrendim.

Vesika dilekçemi elimle imzalamışım

Bir kadın geneleve nasıl düşüyor?
A.T: Hiçbir kız çocuğuna küçükken �Büyüyünce ne olacaksın?� diye sorulduğunda �Hayat kadını olacağım!� demiyor. Hangi kadın isteyerek bile bile yok olmayı kabul eder? Ben, beni Mersin genelevine satan Ökkeş Bahri Yılmaz ile evlenmenin hayalini kurarken kendimi genelevde buldum. Ökkeş beni teslim etmeye götürürken ben ona ne demiştim biliyor musun, �Düğüne çağıracağımız dayımın dükkânının önünden geçeceğiz, bir uğrayıp gönlünü alalım...�


Peki nasıl kandırılıyorlar?
A:T: P...ler filmlerdeki gibi içkisine bir hap atmıyor. Öyle zekice ve sabırlı biçimde yaklaşıyor ki ister bir ay ister bir yıl emek versin güvenini kazanıyor. Ökkeş bana cinsellik konusunda hani normal, sağlıklı bir erkeğin istekleri olur ya, öyle bile yaklaşmamıştı. Ailesiyle bile tanıştırdı, evleneceğiz diye bekliyordum.


Bu mutlu rüya nasıl bir kâbusa döndü?
Ökkeş�in yanında getir götür işlerine bakan bana �yenge� diyen Mehmet diye bir adamıyla ilişkim olmamasına rağmen fişlendim ben. Nikâh dairesine başvuracağım şu kağıda dilekçe yazacağım imzalar mısın? dedi, o kağıt benim Mersin Emniyet Ahlak�a �Vesikâ� başvuru dilekçem oldu.

İnsan bir kağıdı okumadan bu kadar kolay imzalar mı?
Ben Almanya�da büyüdüm ve lise 2�ye kadar orada okudum, yani cahil biri değildim ama onlar olağanüstü zekiler gerçekten. Ben Mersin genelevinde çalıştırılmaya başlandıktan sonra Ökkeş�in benim dışımda Diyarbakır ve Kütahya�da da kadınları olduğunu öğrendim.


Böyle bir hayatı dinlerken, yazarken sizi en çok ne etkiledi?
A.U: O alemi az çok bilenler hayat kadınlarının konuşurken kelimeleri yayarak dile getirdiklerine tanık olmuştur. Ben bunun bir tarz olduğunu düşünürdüm ama öyle değil. Kürtaj yaptırdıktan birkaç saat sonra müşteriyle odasına çıkmak zorunda kalan bu ağır işçiler arasında ciddi biçimde uyuşturucu madde kullanımı olduğunu, böylelikle kendi dünyalarını unutup makine gibi çalıştıklarını Ayşe�den dinledim.

Hepsi üzücü hikayeler...
Genelev dünyasının vazgeçilmez aksesuarlardan olan mor, siyah ya da kırmızı neon lambaların hayat kadınlarının regli oldukları dönemde bunu müşteriden gizlemek için kullanıldığını duyduğumda hayret etmiştim.


Türkiye�deki 350 kadından biri fuhuş batağında
u Türkiye�de 60�ı aşkın genelevde 3 bin 700 hayat kadını çalışıyor.
u Genelevlerde çalışan bu 3 bin 715 kadının dışında, Türkiye�de tescilli hayat kadını sayısının 15 bin olduğu biliniyor.
u Türkiye�de genelevlerin dışında randevu evleri, apartlar ve fuhuşun ön plana çıktığı otellerle birlikte vesikasız çalışan hayat kadını sayısı yaklaşık 100 bini buluyor.
u Türkiye�de kadın nüfusun, toplam nüfusun yarıdan biraz fazla olduğu düşünülürse, ülkemizde 350 kadından 1�i fuhuş batağında yaşam savaşı veriyor.
u Üç büyük kentte genelevde çalışmak için vesika bekleyen kadın sayısı 30 bine yaklaşıyor.
u Türkiye�de genelevler, oteller, randevu evleri, bar, pavyon, disko vb. mekânlarla beslenen fuhuş sektöründe 3-4 milyar dolarlık (6 milyar YTL) paranın döndüğü tahmin ediliyor.
u Genelevlerde çalışan kadınların yüzde 30�u kocaları, yüzde 10�u anne, baba ya da ağabeyi tarafından satılıyor.
u Vesikalı ya da vesikasız olarak cinsel ilişkiye giren kadınların 63.4�ü resmi, yüzde 12.2�sini imam nikâhlıyla evli kadınlardan oluşuyor.


Sıradan bir günde 20-25 erkek...
3 �Başkaydı genelevde yaşam... Gün erken başlıyor, geç bitiyordu. Sabah erken kalkılıyor, yıkanılıyordu önce. Sonra gün içinde ayaküstü yapılan yemekten çok aperatif tarzı öğle yemeğinin yerini de tutacak kahvaltıya oturuluyordu satılanlar. Günün en güzel anı, genelevin koşullarını gözönüne alındığında kahvaltının üzerine içilen bir fincan kahve ve bu ağır emekçilerin nadiren ettikleri hoş sohbetler oluyordu. İçilen kahvenin ardından saçlara fön çekilir, tırnaklara oje sürülür ve bir erkeğe en güzel, en cazip gelecek makyaj seremonisi saat en geç 11.00�de tamamlanırdı. Salona çıkıldıktan sonraysa akşamın 22.00�sine bazen 23.00�üne kadar çalışılırdı. Ortalama bir hayat kadını sıradan bir gününde 20-25 erkeğe sunulurdu.�


Zeytinyağı ve iki kesme şeker
3�Seda (Ayşe) yemeğini sehpanın üzerine koyup Cemal�in getirdiği bir avuç kesme şekerden ikisini bir yemek kaşığının içine yerleştirdi. Dikkatlice zeytinyağından damlattığı yağın iki kesme şeker tarafından emilmesini izlerken, kafasının biraz rahatladığını hisseder gibi olmuştu. Elliliğin Ayşe�nin vajinasında yarattığı tahbiratı bepanten pomat kesmediği için Ayşe o gece zorunlu bir tedaviyi daha kendince uygun görmüştü. Zeytinyağını emen iki kesme şekeri Ayşe organının içine attı. Bu uygulamayı Mersin�de üç gün ölesiye yediği dayağın ardından genelevdeki ilk çalışma gününde yardımına yetişen bir başka hayat kadını Nurten Kaşıkçı�dan öğrenmişti.�


Limonlu kahve kanamayı durdurur
3�Adet olan hayat kadını bir gece önce kanının durması için bir fincan dolusu kahvenin içine bulamaç haline gelinceye kadar limon sıkar, bunu yerdi. Bunu fincan fincan içilen kahveler izlerdi. Muayene günüyse, çatala çıkmadan tazyikli suyla yapılan temizliğin ardından önce muayenesini olur ardından da hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam ederdi.�


Kürtajdan dört saat sonra çalıştı
3Tedavisi bir hafta ile on gün arasında süren �bel soğukluğu�ndan kurtulmanın yolu en az bir hafta sürecek olan 750-1000 mg�lık iğne tedavisi ve yatak istirahatiydi, ama patron evine düşen hayat kadınını düşünemezdi bu alemde. Yatak istirahati mümkün değildi. Bunu Mersin genelevinde kürtaj olduktan dört saat sonra müşteri alan Ayşe de yaşamıştı.


20.04.2008
Haber: Alper Uruş