AMORAL.MLL.FI.

4 Eylül 2008 Perşembe

Terkedilen koca dehşet saçtı: 5 ölü

Terkedilen koca dehşet saçtı: 5 ölü


Mustafa ARSLAN- Halim AKÇA/BUCAK (Burdur), (DHA)




Eşinin terk ettiği hurdacı, 4 kişiyi öldürüp intihar etti



BURDUR'un Çeltikçi İlçesi'nde hurdacılık yapan, eşi tarafından 1 ay önce terk edilen Feridun Taşkın, kayınvalidesi ile birlikte 4 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

Olay, bugün saat 14.15 sıralarında meydana geldi. Feridun Taşkın, kayınvalidesi 62 yaşındaki Havva Fadime Evsen'i evinin önünde vurup ağır yaraladıktan sonra kahveye giderek 60 yaşındaki Ramazan Yalvaç, aynı yaştaki Kazım Yalvaç ve Çeltikçi İlçesi Belediye eski Başkanı 78 yaşındaki Süleyman Yener'i tabancayla ile ateş ederek vurdu. Daha sonra silahı kafasına dayayan Taşkın, intihar etti. Olayda ağır yaralı Havva Fadime Evsen, kaldırıldığı Bucak Devlet Hastanesi'nde, diğerleri ise olay yerinde öldü. Eşi tarafından 1 ay kadar önce terk edilen Taşkın'ın, öldürdüğü kişileri bu ayrılıktan sorumlu tuttuğu belirlendi.

Eski uzman çavuş dehşeti: 5 ölü

Eski uzman çavuş dehşeti: 5 ölü


DHA


BURDUR'un Çeltikçi İlçesi'nde hurdacılık yapan eski uzman çavuş Feridun Taşkın, eşinin evi terketmesiyle çılgına döndü, aralarında kayınvalidesinin de bulunduğu 4 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzman çavuş olarak görev yaparken 10 yıl önce oralarına orduya ait silah satmak da bulunan bazı suçlara karıştığı gerekçesiyle ihraç edilen 39 yaşındaki Feridun Taşkın, daha önce iki eşinden ayrıldıktan sonra üçüncü evliliğini Özlem Taşkın'la (Evsen) yaptı. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Taşkın'ın 3 yıl önce evlendiği eşi Özlem de geçimsizlik nedeniyle bir ay önce evi terkederek babası Saadettin Evsen'in Konak Mahallesi'nde Cami Caddesi'ndeki evine yerleşti. Eşi Özlem Taşkın'ın eve dönmesi için defalarca ikna etmeye çalışan Feridun Taşkın, aracılar koyarak da çağrısını tekrar etti. Feridun Taşkın, 15 gün önce kahvede oturan kayınpederi Saadettin Evsen'i "Hepinizi öldüreceğim" diye tehdit etti.

KATLİAM YAPIP İNTİHAR ETTİ

Feridun Taşkın, bugün öğleden sonra saat 14.15 sıralarında elinde otomatik tüfekle evlerinin önünde gezinmeye başladığını gören kayınvalidesi 62 yaşındaki Havva Evsen, çekip gitmesini söyledi.

Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Havva Evsen yerden aldığı taşları atmaya başlarken Feridun Taşkın da iki el ateş ederek onu vurdu. Havva Evsen kanlar içinde yere yığılırken Feridun Taşkın da elinde tüfekle aynı mahalledeki kahveye gitti. Kahvede oturan babası Ali Taşkın ile yanındaki akrabaları 65 yaşındaki Ramazan Yalvaç, kardeşi 63 yaşındaki Kazım Yalvaç ve komşuları olan eski belediye başkanı 78 yaşındaki Süleyman Yener ile Murat Çiloğlu'nun yanına giden Feridun Taşkın, "Kaynanamı öldürdüm. Gelin bana yardım edin de gidip karımı o evden alalım" dedi.

Ne yapacaklarını şaşıran babası Ali Taşkın ile yanındakilerin kendisine tepki göstermesine sinirlenen Feridun Taşkın, yine silahına sarıldı, ve namluyu onlara çevirerek peş peşe tetiğe bastı. Ayağından vurulan baba Ali Taşkın kaçarken, Ramazan ve Kazım Yalvaç ile Süleyman Yener'i öldüren Feridun Taşkın, aynı masada bulunan Murat Çiloğlu'na, "Seni öldürmeyeceğim" dedi.

KAHVE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Çiloğlu ve çevrede korkunan ne yapacağını şaşıranların şaşkın bakışları arasında tüfeğin namlusunu kafasına kayayan Feridun Taşkın tetiği çekerek intihar etti.

Kahvede aralarında 15 yıl süreyle Çeltikçi Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Süleyman Yener'in de bulunduğu 3 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Feridun Taşkın'ın, kahveye gelmeden evinde vurduğu kayınvalidesi Havva Esen de götürüldüğü Bucak Devlet Hastanesi'nde öldü.

Feridun Taşkın'ın, yaptığı katliamdan bir saat önce sağlık karnesi almak için ilçedeki tek fotoğrafçıya giderek vesikalık fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Fotoğrafçıda çalışanlar, "Hiç bir anormallik sezmedik" dedi.

Olayda ölen 5 kişinin cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çeltikçi'deki güvenlik hizmetlerini jandarmadan 3 gün önce devralan Çeltikçi Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olaydan sonra kaçan Feridun Taşkın'ın eşi Özlem Taşkın ifadesine başvurulmak üzere aranıyor.

ANNESİNE GÖRE CİNAYET PARA YÜZÜNDÜN

Feridun Taşkın'ın annesi Havvali Taşkın cinayetin para yüzünden işlendiğini ileri sürerek, "Karısı, oğlumun 30 bin YTL'sini alıp kaçmış. Daha önce de defalarca evden kaçmıştı. Oğlum parasını yollamasını istemiş. Para gelmeyince de vurmuş" dedi.

Feridun Taşkın'ın eşi Özlem ile üçüncü evliliği yapmadan önce öldürdüğü eski belediye başkanı Yener'in yeğeni Feride Uçar ile 4 ay kadar nişanlı kaldıktan sonra ayrıldığı belirlendi.

2 YIL ÖNCE DE BENZER KATLİAM

Burdur'un komşu ili Afyonkarahisar'da 2 yıl önce yaşanan olayda ise cinnet getiren polis memuru Zafer Başaran, bir süredir ayrı yaşadığı eşi Seviye Başaran'ı yeniden birlikte olmaya ikna edemeyince katliam yapmıştı. Zafer Başaran, eşiyle birlikte 4 yaşındaki oğlu Özer Başaran, kayınvalidesi Semiha Kılınçaslan ve baldızı Hanife Kılınçaslan'ı öldürmüştü.