AMORAL.MLL.FI.

29 Nisan 2008 Salı

Yüzyılın sapığı

Yüzyılın sapığı
24 yıl boyunca bodruma kilitlediği öz kızından 7 çocuk sahibi olan yüzyılın sapığı dünyayı şoke etti. Suçunu itiraf eden sapık, bir çocuğunu da yakmışYüzyılın en büyük sapık dehşeti Avusturya’nın Amstetten Kasabası’nda yaşandı.1984 yılında o zamanlar 18 yaşında olan kızı Elisabeth’i (42), bodruma kapatan baba Josef Fritzl (73), yıllarca öz kızına tecavüz etti. Ancak 24 yıllık işkencenin sonunda suçunu itiraf eden Fritzl, “Elisabeth’i 10’lu yaşlarında taciz ettim. Genç kız olunca bir evin bodrumuna kapatıp uyuşturucu verdim, tecavüz ettim. Sonra eşim Rosemarie’yi alıp aynı eve taşındım. Karıma nadiren kızımızla görüştüğümü, çocukları bize emanet ettiğini anlattım.

Çocuklardan üçü Lisa (15), Monica (14) ve Alexander (12), bizimle, Kerstin (19), Stefan (18) ve Felix (5) anneleriyle zindanda yaşıyordu. 7’nci çocuk ölü doğduğu için cesedi yaktım. Kimsenin aşağıya inmesine izin yoktu. Böylece kimse öğrenemedi” dedi.

Polis yetkilileri, “Elisabeth’in akıl sağlığı yerinde değil. 42 yaşında ama 60 yaşında gözüküyor” dedi. Olay ise Kerstin’in rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasıyla ortaya çıktı. Kızının cebine ‘Bizi kurtarın’ notu bırakan Elisabeth, 24 yıl sonra ilk kez gün ışığına kavuştu.

Olayın kronolojisi ise şöyle: 1984: Elisabeth hücreye kapatıldı.1984 Eylül: Babası, “Beni aramaktan vazgeçin” yazan bir mektup yazmaya zorladı.1988-1989: Kerstin ve Stefan doğdu.1993 Mayıs: Baba, Lisa’yı yukarı çıkardı. İçindeki notta ‘Çocuğuma bakın’ yazıyordu.1994 Aralık: Monica dünyaya geldi ve 10 aylıkken baba onu da yukarıya taşıdı. 1996 Mayıs: Alexander ve ikiz kardeşi doğdu. Ölü doğan ikiz fırında yakıldı. 2003: Felix dünyaya geldi. Elisabeth, Kerstin, Stefan, Felix hep bodrumda yaşadılar.2008 Nisan: Kerstin’ın hastaneye getirilmesiyle olay ortaya çıktı.

SAPIK, KAPIYA ŞİFRE TAKMIŞ
Aileden kimsenin zemine inmesine izin yoktu. Gelen olsa bile kapının şifresini bilmediği için girmesine imkan bulunmuyordu. Dört odalı bodrumda pencere yok. Havalandırma ise sapık babanın getirdiği vantilatör sayesinde sağlanıyor.

KİMSE FARK ETMEDİ
Amstetten Kasabası’nın halkı, evde neler olup bittiğini yıllarca anlamadı. Dışarıdan bakıldığında normal iki katlı bir ev gibi gözüken yerde, zemin kat tam bir işkence cehennemiydi. MEDYA:

NASIL ANLAMAZSINIZ?

OLAYIN ortaya çıkmasıyla çeşitli ülkelerden 50 muhabir tecavüz evine gitti. Rosemarie’nin olayı bilmemesine inanmayan muhabirler, kasaba halkına “Bu vahşeti nasıl görmediniz? Buna benzer iki olay daha yaşanmıştı” dedi. Daha önce Natascha Kampusch isimli kız, kaçırılmış, 7 yıl boyunca tecavüz edilmişti. Ayrıca, küçük bir kız yıllarca bir sapık tarafından istismara uğramıştı.

DIŞ HABERLER
-->
Aksam Gazetesi 29.04.2008