AMORAL.MLL.FI.

21 Mayıs 2008 Çarşamba

Psikopat koca iş başında!

Psikopat koca iş başında!

Milliyet Gazetesi 14.41 | 21.5.2008

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir kadın, bir süre önce boşandığı eski eşinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla polise
başvurdu.


Alınan bilgiye göre, polise başvuran F.D. (32), Yalnızbağlar Mahallesi Kızıldağı Sokak’taki evinde, bir süre önce boşandığı S.P’nin (40) tecavüzüne uğradığını öne sürdü.


Evine gelen eski eşi S.P. ile aralarında tartışma çıktığını ileri süren F.D, tartışmanın ardından S.P’nin tabancayla kendisini tehdit ederek tecavüz ettiğini iddia etti.


Olayın ardından S.P’nin kaçtığını ileri süren F.D, zanlının yakalanarak cezalandırılmasını istedi.


F.D, Suşehri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Olayın ardından kaçtığı öne sürülen S.P’nin "eski eşini darbetme, silahla tehdit ve tecavüz" suçlarından arandığı bildirildi.


S.P, 2003 yılında çocuğunu Hükümet Konağı’nın önünde bıçakla kesmeye kalkışmış, dönemin kaymakamı arafından ikna edilmişti.


2005 yılında evinde eşini, kayınvalidesini ve çocuğunu tabancayla rehin aldıktan sonra polis tarafından ikna edilen S.P, 2006 yılında da Suşehri Hükümet Konağı önünde üzerine benzin dökerek kendisini yakmak istemiş, polisin biber gazı ve yangın söndürme tüpüyle müdahalede bulunması sonucu etkisiz hale getirilmişti.


1 Ağustos 2007 tarihinde çıkan kavgada ise F.D, S.P’yi tabancayla bacaklarından vurarak yaralanmıştı.



http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=550191&Date=21.05.2008&ver=14

Kıskanç Türk eşten tornavidalı dehşet!

Kıskanç Türk eşten tornavidalı dehşet!
Boşanmak isteyen hamile karısını, çocukların önünde dokuz yerinden tornavidayla deşerek öldürdü

DIŞ HABERLER


ALMANYA’NIN Bottrop kentinde yaşayan Ramazan U. (33) adlı Türk, boşanmak isteyen hamile karısını tornavidayla deşerek öldürdü. 8 yıl önce Ramazan’la evlenen ve iki çocuk doğuran Jasmin şiddetli geçimsizlikten çocuklarını da alarak evden ayrıldı. Boşanmaya yanaşmayan Ramazan buluştuğu eşini tehdit ederek eve dönmesini istedi. Red cevabı alınca çılgına dönen Ramazan tornavidayla eşini delik deşik etti.

Müebbet istenİyor

KARISI Jasmin’i çocukların önünde altısı başından olmak üzere dokuz yerinden yaralayan Ramazan, çocukları alarak araca kilitledi ve olay yerinden uzaklaştı. Gözlerine de tornavida darbesi alan kadın cep telefonuyla ambulans çağırdı. Camlar kırılarak hastaneye kaldırılan Jasmin, 12 gün sonra hayatını kaybetti. Polisi arayarak suçunu itiraf eden Ramazan ise gözaltına alındı. Ramazan için ömür boyu hapis cezası isteniyor.

BENİMLE ALAY EDİYORDU

Kendisinden 7 yaş küçük Alman eşini öldürmekten dün ilk kez mahkemeye çıkarılan Ramazan, “Sürekli Türk ve Müslüman olmamla dalga geçiyordu” dedi.



http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=
Kiskanc_Turk_esten_tornavidali_dehset_179535_7&tarih=
21.05.2008&Newsid=179535&Categoryid=7

30 yıllık şüphe

30 yıllık şüphe

BAHÇELİEVLER’de psikolojik tedavi gören 58 yaşındaki Osman Başer, 30 yıllık eşi Havva Başer’e namaz kılarken kurşun yağdırdı. Havva Başer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, gözaltına alınan Osman Başer, ifadesinde “30 yıldır beni aldattığından şüpheleniyordum” dedi. Soğanlı Mahallesi, Alper Sokak, Numara 33’te bulunan binanın en üst katında oturan iki çocuk babası Osman Başer, dün saat 14:30 sıralarında namaz kılan eşi Havva Başer’e ruhsatsız silahıyla kurşun yağdırdı. Vücuduna isabet eden üç kurşunla ağır yaralanan Havva Başer ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başer, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eşini öldüren Osman Başer, eve gelen polislere silahıyla birlikte teslim oldu. Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen Osman Başer’in psikolojik rahatsızlığı olduğu ve bir süredir tedavi gördüğü belirtildi. Polise verdiği ifadesinde eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini söyleyen Osman Başer, “Evlendiğimizden beri beni aldattığından şüpheleniyordum. Ama bir türlü dostuyla birlikte yakalayamadım. Yakalasaydım dostuyla birlikte öldürecektim” dedi.

Ercan ÖZTÜRK
21.05.2008 Aksam gazetesi

GAP'ın kadınları GÜNCEL

GAP'ın kadınları GÜNCEL

GAP Bölgesi Kalkınma İdaresi'nin yaptığı araştırmaya göre, bölgede kadınların en geç 17 yaşında evinden ayrıldığı, birçoğunun hala dini nikahla evlendiği, kızların yüzde 60-70'i için başlık parası alındığı, akraba evliliği ve berdel geleneğinin devam ettiği bildirildi.

Araştırmada, kocası birden fazla kadınla evli olan kadınların oranının yüzde 7 civarında olduğu, kadınların büyük bir bölümünün okuma yazma bilmediği, yüzde 60'ının bir veya birden fazla sağlık şikayetinin bulunduğu, yalnızca 4'te 1'inin doğum kontrolü uyguladığı belirtildi.

Şanlıurfa'da Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kurslarına katılan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın, konu ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, 'Ben sadece anne değil, aynı zamanda bir kadın ve insanım. Aşırı iş yüküyle yıpranmamalıyım. Kendime zaman ayırmalı, sağlığıma, görünümüme dikkat etmeliyim. Önce mutlu bir insan olursam sonra iyi bir anne olabilir, huzurlu bir çocuk yetiştirebilirim. Çocuklarım da benim gibi güler yüzlü olur' dedi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ise günlük iş yükü kadınların üzerinde. Günlük ev işleri ve çocuk bakımının yanı sıra tarlada da emek harcayan kadınlar, erkeklerden daha çok çalıştıklarını söyledi. Kadınlar, ' Çocuklara bakıp ev işi yapmanın yanı sıra yaz aylarında da tarlada çalışıyoruz. Kış geldiği zaman ise tarlada kalan ekinlerin frezelerini yakacak olarak topluyoruz. Yani biz koltukta birçok karpuzu birlikte taşıyoruz' diye konuştu.

ÇATOM'un kadının uğraş ve iş yükü üzerinde merkez ve kırsalda 4 ayrı ekiple gerçekleştirdiği araştırmada, ilginç sonuçlar ortaya çıktı. GAP bölgesindeki kadının mevcut statüsünün genelde tarlada ırgat olarak çalışmak olduğu görülen araştırma sonuçlarına göre, GAP bölgesinde hanelerin yüzde 75'inde tarımda yalnızca aile emeği kullanılıyor. Yine bu hanelerin yüzde 62'si ortalama toprak sahibi olması nedeniyle tarla işlerinde en fazla kadınlar çalıştırılıyor. Tarlada kadınlara düşen işlerin başında bitkisel

üretimde hasat, tohum temizleme ve çapalama; hayvancılıkta ise ahır temizleme, yemleme, sulama ve sağım faaliyetleri görülüyor. Bölgedeki kadınların yüzde 52'si mevsimlik işçi olarak başka illerde tarlada çalışmak için göçe katılıyor. Burada kadınlar mercimek ve nohut toplama işinde çalıştırılıyor. GAP'la birlikte sulu tarıma geçiş nedeniyle pamuk toplama işinde de genellikle kadın işgücünden yararlanılıyor. Tarlalardaki işlerini bitirdikten sonra ekmek yapımı, çocuk bakımı, yakacak temini ve su taşımanın

da kadınların ve kız çocuklarının gündelik yaşamlarında en fazla zaman harcadıkları ve en çok zahmet çektikleri işler olduğu tespit edildi.

Genç kızlar tarlada döktükleri terin karşılığını çeyize yatırıyor. Küçük kızlar ise çalıştıkları için ayrı kaldıkları okulun hayalini kuruyor.

Güneydoğu'da sadece geçen yıl içinde 70'in üstünde tarım işçisi yollarda can verdi. En son olarak Şanlıurfa-Mardin yolunda 16 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazadan sonra, polis işçilerin kamyon kasasında taşınmasına yasak getirdi.

Güneydoğulu kadınlar sadece memleketlerinde çile çekmiyor. Gurbette işçi olmak da zor. Ordu'da fındık toplayan bir işçi, bazen memleketine sadece 200 YTL ile dönebiliyor.



Star Gazetesi 20.05.2008 10:48:00

Almanya'nın tartıştığı cinayet

Almanya'nın tartıştığı cinayet


hurriyet.com.tr

Almanya'nın tartıştığı cinayet
Kız kardeşini namusunu kirletti diye öldüren genç adam kendisi hayat kadınlarıyla birlikteydi.

Kızkardeşini sokakta bıçakladı...

Almanya'da büyüyen Afganistan kökenli 23 yaşındaki Ahmet O. henüz 16 yaşında olan kız kardeşi Mürsel'i namuslarını kirletiği gerekçesiyle sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. Alman medyası "namus cinayeti" sonrası kardeş katili Ahmet O.'nun hayatını mercek altına aldı. Ahmet'in hayat kadınları ile sık sık görüştüğü, sarhoş olana kadar alkol kullandığı ve sürekli kavgalı olaylara karıştığı ortaya çıktı.

Afganlı Ahmet'in suç dolu geçmişi 2001 yılına uzanıyor. Alman polisi Ahmet hırsızlık suçundan 2001 yılında gözaltına aldı. Alman Bild gazetesinin haberine göre, Ahmet O. sekiz defa yasalarla karşı karşıya geldi. Agfanlı genç sadece altı kez yaralama suçundan karakolluk oldu. Alman yasaları namus cinayeti olaylarına hafifletici neden gözüyle bakmadığından 23 yaşındaki adamın ömür boyu hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor.

Alman polis sözcüsü Andreas Schöpflin, namus cinayeti planlanırken ailenin başka üyelerinin de bundan haberdar olup olmadığını araştırıyor.







http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8984325.asp