AMORAL.MLL.FI.

6 Mart 2008 Perşembe

Gelinlerden ‘dayak’ cinneti: 3 ölü

Gelinlerden ‘dayak’ cinneti: 3 ölü

Afyonkarahisar’ın Salar Beldesi’nde Sultan K. (25) adlı gelinle nikâhsız yaşayan diğer gelin Gülizar P. (15), sürekli dayak yedikleri gerekçesiyle

katliam yaptı.

İki gelin önceki gün kendilerini keser sapıyla dövmeye kalkan kayınvalideleri Fadime K.’yı keser ve baltayla öldürdü. Ardından ‘Biz yaşatmazlar’ dedikleri Mehmet K. ile Sultan K.’nın eşi İbrahim K.’yı eve geldiklerinde av tüfeğiyle vurdu. Baba-oğul hayatını kaybetti.

Katliamın ardından iki gelin belediye otobüsüyle Afyonkarahisar’a geldi. Ancak kaçamayacaklarını anlayınca Bolvadin’e geçip burada İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu. Ailenin hapiste olan küçük oğlu Mevlüt K.’nın bir yıldır birlikte yaşadığı bir çocuk annesi Gülizar P. ile İbrahim K.’nın eşi üç çocuk annesi Sultan K. suçlarını itiraf etti.

Burcu AYDIN


Aksam 06.03.2008

Kadın heykeli regl oldu!

Kadın heykeli regl oldu!

TÜRK Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından yaptırılan Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli’ne ikinci kez saldırıda bulunuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 80’inci yıldönümü anısına hazırlanan heykelin vajina bölümü kırmızıya boyandı. Özgür ve Çağdaş Kadın heykeline 2006 yılında da bir saldırı yapılmıştı. Heykel sökülmeye çalışılmış ve çevresindeki ışıklandırma lambaları hasar görmüştü. Olayla ilgili olarak Emniyet güçleri soruşturma açmış, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise yapılan saldırıyı kınamıştı. Heykel saldırının ardından kısa sürede yerine dikilmişti. Heykel, yeniden onarılacak.

Yavuz GÖKTAŞ/EDİRNE


Aksam 06.03.2008