AMORAL.MLL.FI.

24 Nisan 2008 Perşembe

Gebze'deki parka Picca Bacca heykeli dikilecek

Gebze'deki parka Picca Bacca heykeli dikilecek






Hurriyet Gazetesi 24 Nisan 2008

Mesut IŞIK/GEBZE (Kocaeli), (DHA)


Dünyaya dünyaya barış mesajı vermek amacıyla Milano’dan yola çıktıktan sonra otostopla Türkiye'ye gelen, Gebze'de Murat Karataş tarafından tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen ‘Picca Bacca' olarak tanınan İtalyan performans sanatçısı 33 yaşındaki Guiseppina Pasqualino di Marineo'nun anısına, Gebze’nin Tavşanlı Köyü'nde Dünya Barış Parkı yaptırılıyor. Parkın ortasına da ‘Picca Bacca'nın heykeli dikilecek.

Kendisi gibi performans sanatçısı olan arkadaşı Silvia Moro ile birlikte 8 Mart'ta Milano’dan yola çıkan Guiseppina Pasqualino di Marineo, ondan ayrıldıktan sonra geldiği Gebze'de 31 Mart’ta ortadan kayboldu. İtalya'daki kız kardeşi ve nişanlısının, ondan haber alamaması üzerine medyadan yardım istemesi üzerine bunu ihbar kabul eden polis devreye girerek, kayboluşundan 11 gün sonra ‘Picca Bacca'yı aracına aldığı belirlenen Murat K'yı gözaltına almıştı. Bu kişi sorgulaması sonunda Picca Bacca'yı tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti. Murat K., ‘Picca Bacca'nın cesedini de Gebze'nin Tavşanlı Köyü yakınlarındaki ormanlık alana atmış ve polislere cesedin yerini de göstermişti.

Nefret uyandıran katilin cesedi köylerine bırakmasının kendilerini daha da yaraladığını söyleyen Tavşanlı Köyü Muhtarı Sadık Güneş, köydeki mevcut parkı yeniden düzenleyip adını ‘Dünya Barış Parkı' koyacaklarını ve burada yeniden düzenleme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Muhtar Sadık Güneş ayrıca parkın ortasına Picca Bacca'nın heykelinin dikileceğini belirterek, “Bu konuda mimar ve heykeltraş Yavcuz Unsur ile de görüşerek heykel konusunda anlaştık” dedi. Muhtar Sadık Güneş ayrıca, yakında köyden oluşturulacak bir heyetle birlikte İtalya'da giderek, Picca Bacca'nın ailesini ziyaret edeceklerini söyledi.


Hiç yorum yok: