AMORAL.MLL.FI.

13 Haziran 2008 Cuma

Can aldı can verdi

Can aldı can verdi

DHA 10.02 | 13.6.2008

Antalya'da aşık olduğu kadının, öğretmen eşi 31 yaşındaki Ali Uyar'ı tabanca ile öldürdükten sonra başına ateş edek intihara kalkışan ve 2 gündür tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Hasan Bardakçı'nın ailesi, korneaları da dahil tüm organlarını bağışladı.

Alanyalı öğretmen 31 yaşındaki Ali Uyar, 6 ay önce akrabası olan 21 yaşındaki Rabia Uyar ile evlendi. Çift, Ali Uyar'ın tayininin çıktığı Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'ne yerleşti. Merkez İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Uyar'ın eşi Rabia Uyar'ı 1.5 yıl önce tanıyıp aşık olan Manisalı Hasan Bardakçı, genç kadının evlenmesini bir türlü hazmedemeyerek çifti taciz etmeye başladı. Bir kez Uyar'ların evini basan Bardakçı, bir kez de Rabia Uyar'ı telefonla taciz ederken yakalandı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Bardakçı, polisler tarafından da ilçe dışına çıkarıldı.

Önceki akşam saatlerinde gizlice ilçeye gelen Bardakçı, Uyar çiftinin evinin önünde pusu kurdu. Bardakçı, Ali Uyar'ın müdür yardımcısı olduğu okulun gündüz saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren yıl sonu şenliğinden çıkmalarını bekledi. Şenlikten çıkan Uyar çifti, saat 23.00 sıralarında evlerine döndü. Kapının önünde bekleyen Bardakçı, üzerinde taşıdığı tabancayı çekerek Ali Uyar'a üç el ateş etti. Göğsüne bir kurşun isabet eden Uyar olay yerinde öldü. Rabia Uyar'ı da yakalayıp başını kolunun altına sıkıştırarak kafasına ateş etmeye hazırlanan Hasan Bardakçı, son anda karar değiştirip tabanca ile kendisini başından vurdu. Ağır yaralanan Bardakçı, Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Yoğun bakım servisinde iki gündür yaşam savaşı veren Bardakçı'nın bu akşam üzeri beyin ölümü gerçekleşti. Manavgat Devlet Hastanesi Organ Koordinatörü Bünyamin Şimşek'in ikna ettiği Hasan Bardakçı'nın Manisa Akhisar'daki ailesi, oğullarının kornea, kalp, karaciğer, pankreas ve böbreklerini bağışladı.

Manavgat Devlet Hastanesi'nden ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Bardakçı'nın organları alındı. Bardakçı'nın ailesi yarın gelip cenazesini teslim alacak.


http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=876017&Date=13.06.2008&ver=74


Hiç yorum yok: