AMORAL.MLL.FI.

26 Mayıs 2008 Pazartesi

Aylık 5 bin YTL'ye çocuklarını kapkaçcılara kiralıyorlar l

Aylık 5 bin YTL'ye çocuklarını kapkaçcılara kiralıyorlar

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İZMİR ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu büyük kentlerde liderliğini 5 kadının yaptığı, büyük alışveriş merkezleri, pazarlar ve mağazalarda hırsızlık, yankesicilik, kapkaç yapan şebekelere, çocuklarını aylık 5 bin ile 10 bin YTL arasında değişen rakamlarla kiralayan 7 anne hakkında savcının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sırasında annelerinden kiralanan ya da aileleri tarafından suça yönlendirilen çocuklardan bazılarının devlet korumasındaki yurtlara yerleştirildikleri halde, ailelerinin yanında suç işlemeye devam ettikleri ortaya çıktı.

Alışveriş merkezleriyle lüks mağazaların bulunduğu semtlerde yaşanan hırsızlık, kapkaç ve yankesicilik olaylarında yakalanan, yaşı küçük olduğu için ceza da almayan çocuk suçluların verdiği bilgiler doğrultusunda polisin düzenlediği operasyonla suç şebekeleri çökertilmişti. Geçen cuma günü 300 polisin kuşattığı Kuruçay Mahallesi'nde adresleri önceden belirenen şebeke lideri kadınlar 41 yaşındaki T.K., 31 yaşındaki G.O., 48 yaşındaki F.B., 49 yaşındaki S.K. ve 21 şebeke elamanı gözaltına alınmıştı. Aralarında lider kadınlardan S.D.'nin de bulunduğu 14 üyesinin cezaevinde, 24 üyesinin ise arandığı şebekenin çalışma yöntemleri de sorgulamada deşifre edilmişti.

ÇOCUK SUÇLULARIN ANNELERİNE SORUŞTURMA

Gözaltındaki sorguları devam eden zanlılardan çocuklarını şebeke liderleri kadınlara aylık 5 bin ile 10 bin YTL arasında değişen rakamlara kiralayan anneler hakkında savcının talimatıyla yeni soruşturma başlatıldı. Şebeke lideri kadınların belirledikleri alanlarda yetiştirilen ve İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Manisa, Uşak gibi illerde kullanılan çocuklardan halen cezaevinde bulunan 15 yaşındaki G.Ö.'nün annesi G.Ö., 17 yaşındaki H.B.'nin annesi Z.B., 16 yaşındaki S.G.'nin annesi F.B., aynı yaştaki G.K.'nin annesi S.A., 15 yaşındaki N.E.'nin annesi K.E., 13 yaşındaki R.E.'nin annesi S.E. ile 13 yaşındaki G.E.'nin annesi G.E. hakkında suç işlemesine göz yummak ve suça azmettirmek suçlarından ek soruşturma dosyası hazırlanmaya başlandı.

Şebekeler içerisinde çeşitli suçlara karışıp haklarında işlem yapılan 7 annenin, bu suçlardan da yargıç karşısına çıkarılacağı bildirildi.

4 ÇOCUK DEVLET KORUMASINDA ÇIKTI

Bu arada soruşturma sırasında annelerinden kiralanan ya da aileleri tarafından suça yönlendirilen çocuklardan bazılarının devlet korumasındaku yurtlara yerleştirildikleri halde, ailelerinin yanında suç işlemeye devam ettikleri ortaya çıktı. Çocuk suçlulardan G.E., S.G., R.E. ve B.K.'nin daha önceden karıştıkları çeşitli suçlardan yakalandığı, mahkeme kararıyla suçtan korunmaları amacıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kendi yaş gruplarındaki yurtlara yerleştirildiği, ancak bu çocukların ailelerince yurtlardan kaçırılarak suçlarda kullanıldıkları belirtildi.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=759509&Date=26.05.2008&ver=21



Hiç yorum yok: