AMORAL.MLL.FI.

3 Mayıs 2008 Cumartesi

"KENDİSİ DE FAHİŞELER GİBİ GİYİNİYOR"

Meclis'te şeriatçı dergi skandalı
TBMM'de milletvekili odalarına "ücretsiz" dağıtılan "Tohum" adlı dergide, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman "fahişe gibi giyinmekle" suçlandı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan 'a mektupla şikâyette bulunan Arıtman, dinci basının sürekli kendisini hedef gösterdiğine dikkat çekerek "Bu tür yayınların Meclis'te dağıtılması için özel olarak imkân mı tanınıyor" sorusunu yöneltti.

"KENDİSİ DE FAHİŞELER GİBİ GİYİNİYOR"

TBMM'de birkaç gün önce milletvekili bankolarında ücretsiz olarak dağıtılan "Tohum" adlı derginin mart-nisan sayısında, derginin "imtiyaz sahibi" olarak da görülen Yusuf Ziyaettin Sula' nın, "Sık sorulan Sorular ve Muhtemel Cevaplar" başlıklı yazısında Arıtman'a da hakaret içeren ifadeler yer aldı. Sula, imam hatip ve türbanla ilgili "sıkça" sorulan sorulara kendince verdiği yanıtların yer aldığı yazısında şu görüşleri savundu: "Canan Arıtman isimli milletvekili, bir açıklamasında başörtüyü eskiden fahişelerin örttüğünü söylemek seviyesizliğini göstermiştir. Biz de kalkıp onun kıyafetinin bugünkü fahişelere benzediğini söyleyecek kadar seviyemizi düşüremeyiz."

"HEDEF GÖSTERİLİYORUM"

CHP'li Arıtman ise Cumhuriyet 'e yaptığı değerlendirmede, kendisinin zaten dinci basın tarafından hedef gösterildiğine, şimdi de Meclis'te ücretsiz dağıtılan bir dergide kendisine hakaret edildiğine işaret etti. Dergide sözü edilen açıklamasının da son derece çarpıtılarak yansıtıldığını kaydeden Arıtman, bu sözleri nedeniyle AKP'li Fatma Şahin 'in kendisi hakkında dava açtığını, ancak davanın mahkemece reddedildiğini anımsattı.

TOPTAN'A MEKTUP YAZDI

TBMM Başkanı Toptan ' a mektup yazarak bu yayının engellenmesini isteyen Arıtman, " Meclis önüne gelenin istediğini hedef gösterip hakaret edeceği yayınların dağıtıldığı bir yer olmamalıdır. Bu yayınların dağıtılması için özel imkân mı sağlanıyor, özel olarak koruma altına mı alınıyor" dedi. (Cumhuriyet)

Hiç yorum yok: