AMORAL.MLL.FI.

4 Mayıs 2008 Pazar

Torununu çatıdan atacaktı

Torununu çatıdan atacaktı

4 Mayıs 2008

Sinan ATİK - Zafer KARAKOÇ / İSTANBUL DHA

Torununu çatıdan atacaktı
Cinnet getiren babaanne torununu alıp çatıya çıktı. İşte film gibi kurtarma operasyonu

KORKUNÇ OLAYDAN FOTOĞRAFLAR

SANİYE SANİYE KURTARMA OPERASYONU - VİDEO

İstanbul Esenler'de, yaklaşık dört ay önce Servet Kalafat ile evlenen Dursune M., kendisine resmi nikah sözü verilmesine karşın bir türlü bu sözünü yerine getirilmediğini iddia ederek, bu durumdan sorumlu tuttuğu gelini Birgül Kalafat ile tartıştıktan sonra 4 yaşındaki üvey torununu kucağına alarak çatıya çıktı.

Olay, Esenler'de 5 katlı bir binanın teras katında dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Aynı binada yaşayan gelin-kaynananın tartışması büyüdü. Birgül Kalafat'ın kendisini dövmekle tehdit ettiğini öne süren 60 yaşlarındaki Dursune M., üvey torunu 4 yaşındaki Ilgın Kalafat'ı bir anda kucaklayarak evin çatısına çıktı. Başta koca Servet Kalafat olmak üzere aileninin ikna etme çabaları bir sonuç vermeyince, olay yerine itfaiye ve polis ekipleri çağırıldı.

BUNALIM ÇATIYA ÇIKARTTI

Beş katlı binanın altında önlem alarak kurtarma çadırı açan itfaiye ekipleri, bir yandan da cinnet getiren kadını ikna etmeye çalıştı. Üvey torunu Ilgın'ın belinden tutarak aşağıya sarkıtan yaşlı kadın sürekli olarak, Kalafat ailesinin kendisine çok kötü davrandığını haykırarak anlattı. Bir gazeteci, yaşlı kadını ikna etmeye çabalarken merdivenle olay yerine yaklaşan itfaiyeciler de bir anlık dalgınlığından yararlandıkları kadının üzerine atlayarak yakaladı. Olan biteni ağlamaklı bir şekilde izleyen küçük kız ise bir polis memuru tarafından yere düşmekten son anda kurtarıldı.

Olayın ardından polis merkezine götürülen Dursune M.'yi, vatandaşlar linç etmek istedi. Polis, öfkeli kalabalığı biber gazı kullanarak dağıttı. Olayın şokunu yaşayan küçük kız ise itfaiye erleri tarafından annesi Birgül ile babası Kenan Kalafat'a verildi. Üvey annesinin iddialarının asılsız olduğunu savunan Kenan Kalafat "Olan biteni anlamış değilim, ama çocuğum ölümden döndü ona kavuştuğum için çok mutluyum" diye konuştu.

Kenan ve Birgül çiftinin, 1990 yılında evlendikleri ve ilk çocukları olan Ilgın'ı da 4 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdikleri de öğrenildi.
Üvey babaanne Dursune M. polis tarafından gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8854407.asp?gid=229&sz=82383

Hiç yorum yok: