AMORAL.MLL.FI.

23 Nisan 2008 Çarşamba

Emekli polisten ailesine terör operasyonu gibi saldırı

10.16 | 23.4.2008 Milliyet Gazetesi

Emekli polisten ailesine terör operasyonu gibi saldırı

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)

ADANA’nın Ziyapaşa Mahallesi, cinnet geçiren emekli özel harekat polisinin, gece yarısı ailesine karşı düzenlediği el bombalı kalaşnikoflu saldırısıyla sarsıldı.

Tüm emekli ikramiyesini genç sevgilisiyle yiyen 3 çocuk babası emekli polis memurunun terör operasyonunu andıran saldırısında 20 yaşındaki oğlu parçalanarak can verirken, 48 yaşındaki eşi Necmiye Yılmaz, 46 yaşındaki baldızı Hanife Avcı ve Hanife Avcı'nın 9 yaşındaki kızı Emine Avcı yaralandı.

Olaydan sonra otomobiliyle kaçan 50 yaşındaki emekli polis memuru Hasan Yılmaz, yolda jandarma karakoluna giderek teslim oldu. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Necmiye Yılmaz'ın hayati tehlikesinin sürdüğü, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Olay, bugün saat 02.00 sıralarında Ziyapaşa Mahallesi Güney Kıyıboyu Caddesi 50 numaradaki 2 katlı evin birinci katında meydana geldi. İddiaya göre 4 yıl önce emekli olan Hasan Yılmaz, mesleğinden ayrıldıktan hemen sonra 16 yaşındaki soyadı öğrenilemeyen Ayşe adında bir kızla ilişki kurdu. Kocasının, küçük bir kızla ilişkisi olduğunu öğrenen Necmiye Yılmaz da boşanma davası açtı. Sevgilisiyle ilişkisini ilerleten Hasan Yılmaz, tüm emekli ikramiyesini ve çiftçilik yapan babasından miras kalan parayı kendisinden 30 yaş küçük sevgilisiyle harcadı. Ayşe, 2 yıl birlikte yaşadığı emekli polisi, parası bitince terk edip ailesinin bulunduğu Amasya’ya gitti. Sevgilisinin peşinden bu kente giden Hasan Yılmaz, genç kadının kendisini şikayet etmesi üzerine Adana’ya döndü.

GERİ DÖNDÜĞÜ EŞİ AFFETTİ


Hasan Yılmaz, genç sevgili uğruna terk ettiği evine dönüp, boşanma davası açan eşinden af diledi. Necmiye Yılmaz da boşanma davasından vazgeçip eşiyle barıştı. Yılmaz çifti, 1 ay önce yine Ayşe konusunda tartışıp kavga edince, Necmiye Yılmaz üniversite öğrencisi oğlu 18 yaşındaki Ali Rıza ve ÖSS’ye hazırlanan diğer oğlu Mustafa’yı alıp, Ziyapaşa Mahallesi’nde oturan kızkardeşi Hanife Avcı’nın evine gitti. Ali Rıza daha sonra evli olan ablası Ayşe’nin evine geçerken, Mustafa ise annesiyle birlikte teyzesinin evinde kaldı.
Emekli Polis memuru Hasan Yılmaz baldızının evine gidip, eşinden evine dönmesini istedi. Olumsuz yanıt alan Yılmaz, “Eğer gelmezsen seni de bombalarım, sana kapısını açan yakınlarını da” diye tehdit edip, eşiyle tartışmaya başladı. Evin çağrılan polisin araya girmesiyle yatışan tartışmanın ardından, Necmiye Yılmaz eşiyle birlikte evine döndü. Ancak 2 gün önce yine aralarında kavga yaşanınca eşini polise şikayet edip, kendisini sürekli ölümle tehdit ettiğini belirterek, yine kızkardeşinin evine gitti. Borçlandığı için emekli maaşına da haciz konulan Yılmaz, iddiaya göre cinnet geçirdi.

TERÖR OPERASYONU GİBİ


Beyaz bir otomobille saat bugün 02.00 sıralarında eski görev yaptığı Bağlar Polis Merkezi’ne yaklaşık 300 metre mesafede bulunan baldızının evine gelen Yılmaz, 2 odanın penceresinden içeriye 2 parça tesirli el bombası atıp, kalaşnikof tüfekle de içeriyi taradı. Gecenin sessizliğini bozan patlamalarla birlikte evde yangın çıktı. Yılmaz, kalaşnikof silahta mermi bitince eve 2 el bombası daha atıp otomobille kaçtı.
Mahallede büyük paniğe neden olan saldırının ardından olay yerine gelen itfaiye, yangını kısa sürede söndürdü. Saldırıda salonda uyuyan çiftin oğlu Mustafa Yılmaz parçalanarak can verirken, Necmiye Yılmaz, kızkardeşi Hanife Avcı ve Hanife'nin kızı Emine yaralandı. Yaralananlar, komşuları tarafından güçlükle dışarıya çıkarıldı. Ağır yaralanan ve vücudunun büyük bir bölümünde şarapnel parçası bulunan Necmiye Yılmaz, “Bizi bombalayıp gitti. Oğlum yanıyor. Kurtarın bizi, ciğerim yanıyor” diye feryat etti. Yaralılar ambulansla Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürüldü. Tedavi altına alınan yaralılardan Necmiye Yılmaz’ın hayati tehlikesinin sürdüğü, diğer yaralıların sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

BOMBALARDAN BİRİ PATLAMAMIŞ

İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürürken, fark edilen patlamamış bir el bombası, yaşanan kısa süreli paniğin ardından bomba uzmanları tarafından fünye ile patlatılarak imha edildi. Ardından başka bomba olabileceği düşüncesiyle evde ve çevrede köpeklerin de yardımıyla bomba araması yapıldı ancak bulunamadı. Güvenlik sağlandıktan sonra eve giren görevliler, Mustafa Yılmaz’ın parçalanmış cesedini alıp, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürdü. Yapılan incelemede, evde çok sayıda boş kovan bulundu. ölen Mustafa Yılmaz’ın kaldığı odanın duvarında bir delik oluşması dikkat çekti. Ayrıca, evin duvarlarında onlarca mermi ve şarapnel parçası izi görüldü. Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale de olay yerine gelerek bilgi aldı.
Gerçekleştirdiği bombalı kalaşnikoflu saldırının ardından kaçan emekli polis memuru, Kozan İlçesi’ne giderken yolda Hakkıbeyli Jandarma Komutanlığı’na teslim oldu. Hasan Yılmaz, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hiç yorum yok: