AMORAL.MLL.FI.

3 Şubat 2008 Pazar

2005 GENÇ GAZETECİLER ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

2005 GENÇ GAZETECİLER ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu 3. Ülke Programı çerçevesinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Savunuculuk Alt Programı kapsamında Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun düzenlediği "Genç Gazeteciler Ödülü" Yarışmasında, genç gazeteciler "Kadına Karşı Şiddete Son" konusunda basın, radyo ve televizyon için ürettikleri çalışmalarıyla yarıştılar.

Yarışmada;

basın dalında
Gazete Adana’da yayınlanan "Sezsiz Çığlık" adlı haberiyle Namık Kemal Yücel,

televizyon dalında
NTV’de yayınlanan "Hayatın Ritmi" adlı programıyla Ayzen Atalay ve

radyo dalında ise Radyo İlef’te yayınlanan "Zaman İçinde" adlı programıyla Nurgüzar Yalçın

birinci oldular.

Türkiye Gazeteciler Federasyonunun, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma çerçevesinde düzenlenen ve Türkiye'de ilk kez bütün basın ve yayın kuruluşlarında çalışan 35 yaşını aşmamış gazetecilere açık "Genç Gazeteciler Ödülü" adlı yarışma sonuçlandı.

Konusu "Kadına Karşı Şiddete Son" olarak belirlenen ve Türkiye'de kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için duyarlılık oluşturmayı amaçlayan yarışmada,

basın dalında Gazete Adana’da yayınlanan "Sezsiz Çığlık" adlı haberiyle Namık Kemal Yücel,

televizyon dalında NTV’de yayınlanan "Hayatın Ritmi" adlı programıyla Ayzen Atalay ve

radyo dalında ise Radyo İlef’te yayınlanan "Zaman İçinde" adlı programıyla Nurgüzar Yalçın

birinci oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayla uyumlu bir nüfus yapısına ulaşmasına katkıda bulunmak ve toplumsal cinsiyetler arasındaki farklılıkları azaltmak hedefiyle Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından yürütülen 3. üncü Ülke Programı, Savunuculuk Alt Programı çerçevesinde hayata geçirilen yarışmaya 59 medya mensubu 64 çalışma ile başvurdu.

Gerek yerel, gerekse ulusal düzeyde medyanın genç çalışanlarının "Kadına Karşı Şiddetin" durdurulması ve bu çerçevede yapılması gerekenler konusunda toplumsal duyarlılığı artırmayı ve bu yolla kamuoyunun doğru ve etkili mesajlarla bilgilendirilmesi amacını da taşıyan Yarışmada

basın dalında ikinciliği Urfa İçin Hizmet gazetesinde yayınlanan "Töre Cinayetleri ve Berdel" adlı haberiyle Özcan Güneş, üçüncülüğü Milliyet Gazetesinde yayınlanan badlı haberiyle Gülçin Üstün aldı.

Televizyon dalında ikincilik ödülü Antalya 44/1 Antalya VTV’de yayınlanan "Gökkuşağı" adlı programıyla Betül Uysal’la,

üçüncülük ödülü ATV’de yayınlanan "Öğretmen Olmak İstiyordu Ama Yine Tarlada" adlı çalışmasıyla Celal Çiftçi’ye verildi.

Radyo dalında ise ikincilik Radyo İlef’te yayınlanan ve Dilşah Özdinç tarafından hazırlanan "Renkli Mevsimler Bahçesi" adlı program, üçüncülük Radyo İlef’te yayınlanan ve Gülhan Eyceöz tarafından hazırlanan "Kadınlık Rolleri" adlı programlara verildi.

Birincilerin diz üstü bilgisayar, ikincilerin digital fotoğraf makinesi, üçüncülerin ise cep bilgisayarı ile ödüllendirileceği yarışmanın ödül töreni Eylül 2005 tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Çevre sok. No.35 adresindeki Merkezinde yapılacaktır.

Celal Çiftçi BYEGM Vekili Sayın Salih Melek'ten ödülünü alırken

Gülhan Eyceöz BYEGM Vekili Sayın Salih Melek'ten Ödülünü Alırken

Ayzen Atalay Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan Ödülünü Alırken

Nurgüzar Yalçın. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan Ödülünü Alırken

Özcan Güneş UNFPA Türkiye Temsilci Yardımcısı Sayın Tunga Tüzer'den ödülünü alırken

Gülçin Üstün BYEGM Vekili Sayın Salih Melek'ten Ödülünü Alırken

Betül Uysal UNFPA Türkiye Temsilci Yardımcısı Sayın Tunga Tüzer'den ödülünü alırken

Betül Uysal, Gülçin Üstün, Nurgüzar Yalçın, Gülhan Eyceöz,Salih Melek, Nimet Çubukçu, Tunga Tüzer, Nazmi Bilgin,Namık Kemal Yücal, Ayzen Atalay, oturan: Celal Çiftçi

http://www.gencgazeteciler.org/2005sonuc.asp

Hiç yorum yok: