AMORAL.MLL.FI.

3 Şubat 2008 Pazar

2006 GENÇ GAZETECİLER ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

GENÇ GAZETECİLER ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu 4. Ülke Programı çerçevesinde yürütülen Toplumsal Cinsiyet Projesi içinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile birlikte düzenlediği yarışmada genç gazeteciler "Namus Cinayetlerinin Önlenmesinde Medyanın Rolü" konusunda basın, radyo ve televizyon için ürettikleri çalışmalarıyla yarıştılar.

Yarışmada; basın dalında Vatan Gazete"sinde yayınlanan "Çağdaş Töre Cinayetleri" adlı haberiyle Meltem Günay, televizyon dalında TV-A'da yayınlanan "Medya'nın Namusu" adlı programıyla Eylem Tuna – Ayçin Gelir ve radyo dalında ise Radyo-A'da yayınlanan "Töre Cinayetleri ve Medya" adlı programıyla İlker Aslan Yalçın birinci oldu.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu 4. Ülke Programı çerçevesinde Toplumsal Cinsiyet Projesi içinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun yürüttüğü bir çalışma çerçevesinde düzenlenen ve Türkiye'de ilk kez bütün basın yayın ve kuruluşlarında çalışan 35 yaşını aşmamış gazetecilere açık ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Genç Gazeteciler Ödülü" adlı yarışma sonuçlandı. Konusu "Namus Cinayetlerinin Önlenmesinde Medyanın Rolü" olarak belirlenen ve Türkiye'de kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için duyarlılık oluşturmayı amaçlanan yarışmada, basın dalında Vatan Gazete"sinde yayınlanan "Çağdaş Töre Cinayetleri" adlı haberiyle Meltem Günay, televizyon dalında TV-A'da yayınlanan "Medya'nın Namusu" adlı programıyla Eylem Tuna – Ayçin Gelir ve radyo dalında ise Radyo-A'da yayınlanan "Töre Cinayetleri ve Medya" adlı programıyla İlker Aslan Yalçın birinci oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayla uyumlu bir nüfus yapısına ulaşmasına katkıda bulunmak ve toplumsal cinsiyetler arasındaki farklılıkları azaltmak hedefiyle Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından yürütülen dördüncü ülke programı çerçevesinde hayata geçirilen yarışmaya 18 medya mensubu 24 çalışma ile başvurdu.

Gerek yerel, gerekse ulusal düzeyde medyanın genç çalışanlarının '"Namus Cinayetlerinin Önlenmesinde Medyanın Rolü" durdurulması ve bu çerçevede yapılması gerekenler konusunda duyarlılığı artırmayı ve bu yolla kamuoyunun doğru ve etkili mesajlarla bilgilendirilmesi amacını da taşıyan yarışmada basın dalında ikinciliği Midyat Habur gazetesinde yayınlanan "Cinayet Kılıf; Namus" adlı haberiyle Mehmet halis İş, üçüncülüğü Doğunun Sesi Gazetesinde yayınlanan "Bir sarkacın iki Ucu" adlı haberiyle Dilşah Özdinç aldı.

Televizyon dalında ikincilik ödülü CNN Türk'de yayınlanan "Manken Olmak isterken Namus Çinayeti Kurbanı oldu" adlı programıyla Özgür Cebe'ye, üçüncülük ödülü ATV yayınlanan "Töre Cinayetlerine Rekor Ceza" adlı çalışmasıyla Celal Çiftçi'ye verildi.

Radyo dalında ise ikinci Üniversite FM'de yayınlanan ve meltem Kurtgel tarafından hazırlanan "İçimizdeki Kadın" adlı program, üçüncü ise Radyo İlef'te yayınlanan ve Anıl Sedalı tarafından hazırlanan "Töre Cinayetleri ve Medya" adlı program oldu.

Birincilerin diz üstü bilgisayar, ikincilerin digital fotoğraf makinesi, üçüncülerin ise cep telefonlu cep bilgisayarı ile ödüllendirileceği yarışmanın ödül töreni Aralık 2006 tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Çevre sok. No.35 adresindeki Merkezinde yapılacak.

http://www.gencgazeteciler.org/2006sonuc.asp

Hiç yorum yok: