AMORAL.MLL.FI.

21 Şubat 2008 Perşembe

Kunniamurha hyväksytään

Kunniamurha hyväksytään

Porin käräjäoikeus katsoi lieventäväksi asianhaaraksi naisen harjoittaman henkisen kiusaamisen tuomitessaan useilla puukoniskuilla vaimonsa surmanneen miehen vain taposta lieventävien asianhaarojen vallitessa. Mitä tällaiset päätökset viestivät? Sitä, että mies voi tappaa vaimonsa "hyvästä selityksestä", jos katsoo naisen loukanneen häntä! Sitä vastoin lieventäväksi ei katsota, jos nainen, joka on todistettavasti vuosikymmeniä kärsinyt psyykkisestä, fyysisestä, taloudellisesta, sosiaalisesta ja seksuaalisesta väkivallasta tarttuu veitseen.
Miehen väkivaltaisuutta pidetään luonnollisena. Luonnollisena pidetään myös sitä, että miehellä on omistusoikeus kumppaniinsa. Naisiin kohdistuvia rikoksia selitetään toistuvasti naisen käyttäytymisellä, mutta miehiin kohdistuvia rikoksia ei juuri koskaan, ei ainakaan, jos tekijä on nainen.
Vuosittain Suomessa puolison tai ex-puolison surmaamia naisia haudataan 25-50. Siis enemmän kuin Konginkankaan bussiturmassa menehtyneitä. Silti naisten suojelemiseksi tehdään hyvin vähän ja hitaasti. Lasten suojeleminen eron jälkeen väkivaltaiselta mieheltä tarjoaisi naiselle mahdollisuudet päättää parisuhde. Moni jää suhteeseen, koska väkivaltainen voisi saada lapsen huoltajuuden tai ainakin hänellä olisi valvomaton tapaamisoikeus.

Rannikkoseudun arkisto 22.6.2004

www.rannikkoseudunsanomat.fi

http://www.rannikkoseudunsanomat.fi/2004/kesakuu/220604/kunniamu.htm

Hiç yorum yok: