AMORAL.MLL.FI.

15 Ağustos 2008 Cuma

Aşk, aile boyu tecavüz, töre, tehdit ve berdel...

Sapık töre-ristler

Aşk, aile boyu tecavüz, töre, tehdit ve berdel...

Sibel Hürtaş- Diyarbakırlı genç sevgilisi R.A.'yı görmek için Batman'a gitti. Kızın (R.A'nın) babası, ağabeyi ve 5 akrabası genç adamı yakaladı.

Gence önce tecavüz edip sonra da işkence yaptılar. 17 yaşındaki gencin hayatı karardı. Olayın devamıysa akıllara durgunluk verir nitelikte...

AHLAKSIZ TEKLİF

A.N. ailesi yerine polise gitti. Polis genci korumaya aldı.

Tutuklanan ailenin yakınları gencin ailesini arayıp "Şikayetçi olmayın evlendirelim" dedi ama reddedildi.

Zoraki damat

Batman'da 17 yaşındaki bir delikanlı, sevdiği kızın yakınlarının tecavüzüne uğradı Ancak mağdur erkek olsa da törelerin teklifi aynıydı: Tecavüzcü aileye damat ol.

SEL BASINCA YARDIMA KOŞMUŞTU

Nice kadınların hayatını çalan töreler, acısını erkeklere de bulaştırdı. Oysa her şey 2 gencin masum aşkıyla başlamıştı.

Diyarbakır'da yaşayan A.N. (17), Batmanlı kız arkadaşı R.A. ile 1 yıldır telefonla görüşüyordu. Felaketin habercisi ise yağmur oldu.

Batman sele boğulurken, evini kaybeden R.A. sevgilisini arayıp yardım istedi. A.N. de Batman'a gidip sevgilisi ile buluştu.

Fakat bu masum flörtü gören kızın ağabeyi Z.A., babası C.A. ve 5 arkadaşları, önce dövdükleri A.N.'ye sonra teker teker tecavüz etti.

GENÇ ADAM AİLESİNE DÖNMEK İSTEMEDİ

Sığınma Evine Sığındı

Yaşadığı şok ile bayılan delikanlı, ayılır ayılmaz polise koştu. Polis, A.N.'ye, "Seni evine götürelim" dedi. Ancak genç adam, töre gereği öldürüleceğini bildiği için sığınma evini tercih etti. Savcılıkla konuşan aile ise, oğullarına zarar vermeyeceklerine dair taahhütname imzalayıp A.N.'yi aldı. Bu arada ağabey Z.A. tutuklandı, baba serbest kaldı. Diğer 5 zanlı ise arananlar listesine girdi. Ve R.A.'nın ailesi, A.N.'ye şikayetinden vazgeçip kızlarıyla evlenmesini teklif etti. Delikanlının cevabı "Hayır" oldu.

Sibel HÜRTAŞ

http://www.grafiksaati.com/erkege_aile_boyu_tecavuz.htm


Hiç yorum yok: