AMORAL.MLL.FI.

15 Ağustos 2008 Cuma

Kadın satılıyor diye ev yaktılar

Kadın satılıyor diye ev yaktılar

22 Mayıs 2007- Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde galeyana gelen kalabalık bir grup, "kadın satıcılığı" ile suçladığı kişilere ait bir otomobil ile 4 evi ateşe verdi. Bu evlerde oturan kişilerin polise sığındıkları şüphesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan öfkeli kalabalık, bir süre sonra ikna edilerek dağıldı. İlçede olaylar önceki gün saat 17.00 sıralarında kadın ticareti yaptığı ileri sürülen bir kişinin, alkollü bir şekilde çevredekilere küfür etmesiyle başladı. Bir anda çığ gibi büyüyen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu öfkeli kalabalık kadın satıcılarına ait olan bir otomobili ateşe verdi.

Sayıları bir süre sonra 2 bine yaklaşan kalabalık Agah Efendi ve Yenidoğan mahallelerinde fuhuş yapıldığı öne sürülen 4 eve taş ve sopalarla saldırdı. Bu evlerden av tüfeği ile açılan ateş sonucu, 6 kişi yaralandı. Evlerde oturanlar kaçtı. Kalabalık, biri 2 katlı 4 evi ateşe verdi. Yangını söndürmeye gelen itfaiye ekipleri engellendi. Grup, daha sonra sonra kadın satıcılarının polise sığındığı düşüncesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanıp bu kişilerin kendilerine verilmesini istedi. İçlerinden 2 kişi binaya girip, içeride kimsenin bulunmadığını söyleyince kalabalık saat 22.00 sıralarında dağıldı. Gözaltına alınan 33 kişiden 9’u tutuklandı.

YOZGAT SORGUN'DA GERGİNLİK DÜN DE SÜRDÜ

Olaylı geceden sonra Sorgun’da dün de öğlen saatlerinde büyük bölümü gençlerden oluşan yaklaşık 1000 kişilik grup, E- 88 Karayolu’nu trafiğe kapatıp, eylemde bulundu. Karayolunda bir kilometre boyunca polislerle birlikte yürüyen topluluk, İstiklâl Marşı okuyup, slogan attı. Bazı kişilerin polise sataşması üzerine arbede çıktı. Polisler bunun üzerine göz yaşartıcı bomba ve biber gazı sıktı. Grup mahalle aralarına kaçtı.

**********************************************

Takviye ekip sevk edildi

İlçede olayların tırmandığı saatlerde Yozgat merkez ile çevre iller Kırıkkale, Kayseri, Sivas ve Çorum’dan istenen takviye Emniyet güçleri gece yarısından itibaren gelmeye başladı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden takviye ekipleri taşıyan bir otobüsün camlarının kırık olması dikkati çekti. Olayların bastırılması için jandarmada polise destek verdi. Takviye ekiplerin gelmesiyle öncelikle İlçe Emniyet Müdürlüğü çevresinde önlemler artırılırken, güvenlik güçleri gece boyunca cadde ve sokaklarda devriye gezdi. İlçede sakin bir gece yaşandı.

Failler yakalandı

YOZGAT Valisi Amir Çiçek, olayların büyümesine neden olan provokatörlerin yakalandığını belirterek, “Yanan evler hemen söndürüldü. Olay sönmüştür, failleri yakalanmıştır” diye konuştu. Olayları bastırmak için Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Sezai Akgün de büyük gayret gösterdi.

Seyfettin METE / YOZGAT Akşam Gazetesi


Hiç yorum yok: