AMORAL.MLL.FI.

15 Ağustos 2008 Cuma

Köyde sevgilisiyle konuşan genci linç ettiler

Milliyet Gazetesi güncellenme zamanı 14.07 | 15.8.2008



Köyde sevgilisiyle konuşan genci linç ettiler

DOMANİÇ (Kütahya), (DHA)

KÜTAHYA’nın Domaniç İlçesi'nde 20 yaşındaki Fatih Karaduman, sevgilisi ile buluşup konuştuğu için köyün gençleri tarafından dövülerek öldürüldü.

Olay 9 Ağustos 2008 tarihinde Domaniç'e bağlı Çamlıca Köyü’nde meydana geldi. Muratlı Köyü’nde oturan ve bu ay askere gidecek olan Fatih Karaduman, önce arkadaşlarıyla birlikte Yeşiilköy’e asker eğlencesine gitti. Daha sonra adı açıklanmayan sevgilisinin oturduğu yakındaki Çamlıca Köyü’ne giden Karaduman, burada sevgilisi ile buluşup konuştuğu sırada yanına gelen köyün gençleri ile tartıştı. Tartışmanın ardından yaklaşık 10 kişi Fatih Karaduman’a saldırarak dövdü.

Ağır yaralanan Fatih Karaduman, köylüler tarafından Domaniç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Karaduman daha sonra Kütahya Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve durumunun ağır olması nedeniyle Eskişehir Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Karaduman, burada 3 gün yoğun bakım servisinde tutulduktan sonra yaşamını yitirdi.

Jandarma ekipleri olaya karıştıkları belirtilen 10 kişiyi gözaltına aldı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan T.K. (17), A.K. (16), R.A. (16) ve H.B. (17) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, 6 zanlının ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

KÖYLÜLER: MOTOSİKLETTEN DÜŞTÜ

Öldürülen Karaduman'ın Çamlıca Köyü’ne motosikleti ile gittiği, burada 17 yaşındaki Ş.U. adlı kız ile buluştuğu belirtildi. Murat Karaduman’a köyün gençlerinin saldırdığını anlatan Çamlıca Köyü sakinleri, “Kavgadan sonra Murat motosikletine binip gidiyordu. Bu sırada gençlerden T.K. motosikletine tekme vurdu. Murat da motosikletten düşüp başını taşa vurdu ve ağır yaralandı” dedi.

Hiç yorum yok: