AMORAL.MLL.FI.

15 Mart 2008 Cumartesi

Namus cinayeti sinemada

Namus cinayeti sinemada

24 Kasım 2007

'Namus cinayetleri' konusunu ele alan 'Saklı Yüzler' dün vizyona girdi. Handan İpekçi'nin yönettiği filmde başrolleri Berk Hakman ile bir tekstil atölyesinde işçiyken ilk kez bu filmde oynayan Şenay Aydın paylaşıyor.



Film özeti

Beş yıldır Almanya'da yaşayan Ali, tesadüfen seyrettiği "Namus Cinayetler" ile ilgili bir belgesel filmde, 5 yıl önce öldürdüğünü sandığı yeğeni Zühre'nin hayatta olduğunu öğrenir. Filmde, genç kadının kimliği ve yüzü gizlenmiş olmasına rağmen anlattıklarından onun yeğeni Zühre olduğunu anlar. Yapılacak tek bir iş vardır. Yarım kalan işin tamamlanması, yani Zühre'nin öldürülmesi!

Namus Cinayetleri

"Namus Cinayetleri"nde bugüne kadar hayatını kaybeden kadınların sayısı bilinmiyor.


Kadın örgütleri, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütlerinin uzun yıllar süren mücadelesi sonucu, 2005 yılının Haziran ayında yapılan değişiklikle, "Namus Cinayetleri"ni adeta teşvik eden Türk Ceza Kanunu'nun 462.maddesi değiştirilmiş, cinayeti işleyen, cinayete azmettiren ya da ölüm kararını alan tüm aile bireylerine ağır hapis cezaları getirilmiştir.


Ancak yasa değişikliğine rağmen bazı hakimler hala suçlulara "ağır tahrik indirimi" uygulayarak az ceza vermekte, çoğu genç kız ve kadın aileleri tarafından intihara zorlanmaktadır.



http://www.sakliyuzlerfilm.com

FARAGMANI IZLE
http://www.sinemalar.com/fragman/1849/Sakli-Yuzler/


Hiç yorum yok: