AMORAL.MLL.FI.

15 Eylül 2008 Pazartesi

İstanbul'da berdel dramı

İstanbul'da berdel dramı
Tarih: 04.07.2007 Saat: 23:37 Gönderen: BraveHeart

Haberler aSkIn bildirdi: "Kumkapı’da oturan Diyarbakırlı bir ailenin 13 yaşındaki kız çocuğu S.G., Batmanlı bir ailenin 17 yaşındaki oğluna ‘berdel’ usulü verildi. Eve kapatılıp aylarca işkence gören genç kız kaçarak polise sığınınca ortaya hazin bir dram çıktı

Kumkapı’da yaşayan 13 yaşındaki S.G, ailesi tarafından ‘berdel’ usulüyle 7 ay önce, 17 yaşındaki M.A. ile birlikte olmaya zorlanınca yaşadıklarına isyan etti ve Eminönü Çocuk Büro Amirliği’ne sığındı. 4 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği olay şöyle gelişti: Diyarbakırlı bir ailenin çocuğu olan S.G. önceki gün polise giderek kendisine tecavüz edildiğini iddia etti. 5 aydır bir eve kapatılıp dövüldüğünü, işkence ve hakaretlere maruz kaldığını söyleyen S.G. olayın detaylarını da anlatınca ortaya bir dram çıktı. Ağabeyinin kaçırdığı kızın ailesinin erkek çocuğuna istemediği halde ‘berdel’ usulü verildiğini söyleyen genç kızın iddiaları üzerine polis soruşturma başlattı.

AYLARCA TECAVÜZ ETTİ

HAKİM kararıyla koruma altına alınan S.G. iki kez intihara kalkıştığını anlattı. S.G. birincisinde yüksek dozda ilaç aldığında kayınvalidesinin ilaçları ağzından çıkardığını, ikinci girişimde de bileklerini kestiğini belirtti. S.G. polise verdiği ifadesinde “Ağabeyim R.G. (17), sevgilisi S.A. ile evlenmek istedi. Ama S.A.’nın ailesi bu teklifi reddetti. Bunun üzerine ağabeyim S.A.’yı kaçırarak bizim eve getirdi. S.A.’nın ailesi de ailemden 35 milyar başlık parası istedi. Biz ancak 6-7 milyar bulabildik. O zaman S.A karşılığında benim 17 yaşındaki oğulları M.A.’ya verilmemi istediler. Ben karşı çıktım. Ama direnemedim. İmam nikahı kıydılar. M.A’ya onu istemediğimi söyledim. Ama bana zorla sahip oldu. 5 ay boyunca bana tecavüz etti. En sonunda kaçtımâ€� dedi.

BABASI TUTUKLANDI

GENÇ kızın gözyaşları içinde polise verdiği ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren Emniyet, 17 yaşındaki M.A. ile babası M.A., anne E.A.’yı gözaltına aldı. Savcılık M. A.’yı zorla alıkoyma ve tecavüz suçlaması ile anne ve babasını da suça iştirak etme suçlaması ile İstanbul Adliyesi’ne sevk etti. M.A. ile babası M A. ve annesi E.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Önceki gün gözaltına alınan S.G.’nin babası F.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken anne S.G. ise bakacak küçük çocuğu olduğu gerekçesi ile serbest kaldı. S.G. yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından bir Kız Yetiştirme Yurdu’na yerleştirilecek.




Berdel nedir?

BERDEL evlenecek iki taraftaki iki erkeğin birbirlerinin kız kardeşlerini eş almaları şeklinde gerçekleşiyor. 1990’da çekilen ve başrollerini Türkan Şoray ile Tarık Akan’ın oynadığı filmde de ‘Berdel’ konu edilmişti. Filmde, Hanım karakteri kocasına bir erkek evlat veremez. Erkek babası olmak isteyen Ömer, eve bir kuma getirmeye karar verir. Ancak başlık parasını sağlayacak durumda değildir. Kuma olarak aldığı kadının babasına kendi kızlarından birini verecektir. Henüz 15’indeki genç Beyaz, sevgilisiyle kurduğu hayalleri öldürerek gözyaşları içinde ‘berdelâ€� olarak yaşlı adamla evlenir.

Hiç yorum yok: